Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κοζάνη: 23χρονος χτύπησε 15χρονη μαθήτρια επειδή δεν έκανε αποχή!

Κοζάνη: 23χρονος χτύπησε 15χρονη μαθήτρια επειδή δεν έκανε αποχή!
Σοκ προκαλεί το περιστατικό που συνέβη σε σχολείο στην Κοζάνη, όπου μια ανήλικη μαθήτρια έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έναν 23χρονο επειδή ήθελε να παρακολουθήσει το μάθημα της και να μην κάνει… αποχή!!!
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα κάποιοι μαθητές του 2ου ΕΑΛ Κοζάνης αποφάσισαν να κάνουν αποχή. Την επόμενη μέρα, εκείνοι οι οποίοι έκαναν αποχή, τιμωρήθηκαν με αποβολή, μετά από απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου.
Αυτό όμως μάλλον εξόργισε έναν 23χρονο μαθητή, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φαίνεται πως θεώρησε ότι για την τιμωρία του ευθύνεται μια 15χρονη μαθήτριαπου δεν έκανε αποχή! Έτσι, αφού την έβρισε, άρχισε να την χτυπάει και να πετάει με
δύναμη πάνω της βιβλία, θρανία και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του.
Εκείνη πανικόβλητη και με δάκρυα στα μάτια ενημέρωσε την μητέρα της για το βίαιο περιστατικό, η οποία την πήγε αμέσως στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η προσπάθεια του Διευθυντή του σχολείου να συμβιβάσει τους μαθητές ήταν άκαρπη, μιας και η μητέρα του κοριτσιού θέλοντας να προστατέψει το παιδί της, ακολούθησε τη νομική οδό.
Ο 23χρονος μαθητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Ανακριτή Κοζάνης στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας ενώ πήρε προθεσμία ως την Παρασκευή για να απολογηθεί. Τον ξυλοδαρμό της 15χρονης μαθήτριας, βεβαιώνει εγγράφως  και το νοσοκομείο με αναφορά για τραύματα στο κεφάλι.
loverdos2.jpg
Πάντως σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, τα σχολεία τα οποία είναι υπό κατάληψη μειώθηκαν και σήμερα έφταναν τα 253. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα τα σχολεία τα οποία είχαν καταλήψεις ήταν 500.

Untitled.jpg
Πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτή την κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός από τους μαθητές, -οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων- , φοιτητές, η ΟΛΜΕ, αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου