Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙΕΙ 40 «βαριά» ονόματα η λίστα Λαγκάρντ

ΚΑΙΕΙ 40 «βαριά» ονόματα η λίστα Λαγκάρντ
Συνεχίζονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ όσον αφορά στα ονόματα που περιλαμβάνονται στη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες βρίσκονται στο τελικό στάδιο για περίπου 40 γνωστούς επιχειρηματίες που βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων στην τράπεζα HSBC της Ζυρίχης.
Ήδη οι φορολογικές αρχές καλούν για εξηγήσεις τους επιχειρηματίες αυτούς, οι οποίοι πρέπει να αιτιολογήσουν πού βρήκαν τα ποσά αυτά.
Σύμφωνα με το capital, πιθανόν στα τέλη Νοεμβρίου οι φάκελοι των 40 αυτών προσώπων θα διαβιβαστούν στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου
και Γαληνό Μπρη, όπως επίσης και στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, ο οποίος επιβλέπει και την έρευνα.
Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ είναι ένας ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας σούπερ μάρκετ, ένα μέλος γνωστής οικογένειας κατασκευαστών εγοληπτών, γνωστός πολιτικός μηχανικός, ένας επιχειρηματίας που πρόσφατα είχε εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη για άσχετο θέμα, γυναίκα – μέλος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο αδελφός γνωστού εμπόρου ειδών σπιτιού, ο σύζυγος κυρίας που ανήκει σε παλιά οικογένειαπαραγωγής οινοπνευματωδών, γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα αιολικής ενέργειας, κ.α.
Οι φάκελοι αυτοί θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες μετά από τους πρώτους δέκα, για τους οποίους έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Από αυτούς οι επτά, αφορούν μεγαλοεπιχειρηματίες που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή ποσών από δύο έως δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Στους επτά αυτούς φακέλους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία για μεγαλοεπιχειρηματία που ασχολείται με δημόσια έργα, για δύο επιφανή ονόματα που στο παρελθόν είχαν επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών και για έναν μεγαλοεπιχειρηματία στο χώρο του εμπορίου.
Οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν από τις ΔΟY, έδωσαν εξηγήσεις και οι υποθέσεις τους θα φτάσουν στους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα τους απαγγείλουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου