Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Δεν επιβεβαιώνεται η είσοδος ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ


To υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απέφυγε να επιβεβαιώσει επίσημα ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν εκ νέου στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, αφότου το Κίεβο κατήγγειλε τη διέλευση στην ουκρανική επικράτεια από τη Ρωσία δεκάδων τεθωρακισμένων και στρατιωτών.

Η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι εξήγησε ότι η κυβέρνησή της «κατέγραψε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά μεταφοράς προσωπικού που είχαν συγκεντρωθεί σε απόσταση σχεδόν 25 χιλιομέτρων από τη ρωσική μεθόριο».

«Ενημερωθήκαμε για τις πληροφορίες που προέρχονταν από την Ουκρανία σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία είχε μεταφέρει στην Ουκρανία βαρύ πυροβολικό, κυρίως άρματα μάχης T- 64 και πυροβόλα Χόβιτσερ» επισήμανε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, οι ΗΠΑ (θα) καταδίκαζαν την πρόσφατη αυτή διέλευση στην ουκρανική επικράτεια. Θα επρόκειτο για μια νέα κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπογράφθηκε το Σεπτέμβριο, σχολίασε προσεκτικά η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Η Ψάκι εξάλλου τόνισε επανειλημμένα στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ «δε διαθέτουν μία επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή» ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο ουκρανικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου