Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σταύρος Κοφτερός

Δ.Ο.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ – Δ.Ε.Η. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ-ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ;

Σταύρος Κοφτερός
Κάποτε θεωρούνταν μεγάλη κατάκτηση της τοπικής μας κοινωνίας η ίδρυση γραφείου κάποιας νέας δημόσιας υπηρεσίας στον τόπο μας και αναβάθμιση του βιοτικού (οικονομικού, κοινωνικού κλπ) επιπέδου των κατοίκων.
Την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση στο όνομα κάποιων μεταρρυθμίσεων και της ποιοτικότερης παροχής υπηρεσιών του δημοσίου, έβαλε στόχο την αποψίλωση της περιφέρειας από τις δημόσιες υπηρεσίες.
Στην Αλμωπία όλοι ευτυχήσαμε τα τελευταία χρόνια να ζήσουμε την εμπειρία της αυξημένης παροχής υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. αναμένοντας επί ώρες την σειρά μας στους άνετους διαδρόμους του διοικητηρίου της Έδεσσας για να μας εξυπηρετήσουν οι ίδιοι και μόνο αυτοί ακριβώς υπάλληλοι που προέρχονται από την καταργημένη Δ.Ο.Υ. Αριδαίας. Η μεταρρύθμιση πέτυχε δύο στόχους. Και τους πολίτες και τους υπαλλήλους. Δύο στα δύο. Επιτυχημένη μεταρρύθμιση. Ταλαιπώρησε τα μέγιστα πολίτες και υπαλλήλους και έριξε όσο μπορούσε το ηθικό τους. Η οικονομική επιβάρυνση τους δεν υπολογίζεται αφού φρόντισαν γι’ αυτό δεκάδες άλλες επιστημονικά μελετημένες μεταρρυθμίσεις και δεν τους άφησαν χρήματα.
Θα αναφερθώ επίσης σ την περίπτωση της Δ.Ε.Η. Ισχύουν τα ίδια! Καμία παροχή υπηρεσιών στην Αριδαία για τους πολίτες της Αλμωπίας. Καμία! Τριακόσια τετρ. μέτρα γραφεία άδεια, πληρωμένα από τους πολίτες (τα περί Α.Ε. κλπ είναι αστειότητες) χωρίς υπαλλήλους, χωρίς τεχνικούς και κατεβαίνεις από τον Αρχάγγελο στην Έδεσσα για να ζητήσεις μια πληροφορία, να κάνεις μια αίτηση.
Νεοεκλεγμένοι και παλαιότεροι βουλευτές του Νομού, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι , εκρόσωποι και αντιπρόσωποι μας δηλαδή, θα συνεχίσετε να παραμένετε μουγκοί, να φοράτε ωτασπίδες και να στρουθοκαμηλίζετε απέναντι σ΄αυτήν την αφάνταστη καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων της Αλμωπίας; Θα ακούμε πάλι το γνωστό τροπάρι «έκανα ότι μπορούσα αλλά… η τρόΙκα, το μνημόνιο κλπ.» που ακούγαμε έως τώρα από τους εκπροσώπους μας που δικαιολογούσαν έτσι την αδράνεια και ίσως την ανεπάρκεια τους;

Η κοροϊδία πρέπει επί τέλους να σταματήσει!
Αριδαία 14 Φεβρουαρίου 2015
Σταύρος Κοφτερός - Αρχιτέκτων

3 σχόλια:

  1. Πως λεμε...πηρα τους δρομους.....Τωρα ξυπνησαμε και πηραμε αμπαριζα τα (σαιτς).....Ειναι αργα για δακρυα.....Αχαρακτιριστα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποιοι δακρυζουν εσυ οχι μηπως ξερεις γιατι ..........;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειμαι ποιητης.....Ουτε προφητης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή