Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ μεταμόσχευση κρανίου έγινε σε 55χρονο καρκινοπαθή

μ1.jpgΗ πρώτη μεταμόσχευση κρανίου είναι γεγονός και έγινε στον Τζέιμς Μπόισεν, από το Ώστιν του Τέξας.
Το κρανίο και το δέρμα της κεφαλής του 55χρονου άνδρα είχαν παραμορφωθεί από το καρκίνο και τις θεραπείες που έκανε για να τον καταπολεμήσει.


Ο ασθενής έλαβε τα μοσχεύματα στο κεφάλι ταυτόχρονα  με μοσχεύματα νεφρού και παγκρέατος, σε μια σειρά από επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν  στις 22 Μαΐου,  στο νοσοκομείο MD Anderson CancerCenter, στο Χιούστον του Τέξας και  κράτησαν σχεδόν ολόκληρη μέρα, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο.
Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, ο ασθενής έχει ράμματα γύρω από τη κορυφή του κεφαλιού του, περίπου 2.5 εκατοστά πάνω από τ' αυτιά, όπου συνδέθηκαν τα μοσχεύματα του κρανίου και το δέρματος στο κεφάλι του.
«Είχε μια σειρά από καρκίνους του τριχωτού της κεφαλής και του κρανίου που είχαν αντιμετωπιστεί με διάφορες επεμβάσεις και ακτινοβολίες, αφήνοντάς του μια μεγάλη πληγή η οποία έφτανε μέχρι και τον εγκέφαλο», είπε ο πλαστικός χειρουργός Τζέσι Σίλβερ.
Ο κ. Μπόισεν  πήρε εξιτήριο  από το νοσοκομείο χθες, και θα μείνει για μερικές εβδομάδες σε έναν ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί  για όλους όσους έχουν χειρουργηθεί για μεταμοσχεύσεις.
μ2.jpg


«Είμαι έκπληκτος πόσο καλά νιώθω, και θα είμαι ευγνώμων για πάντα που μου δόθηκε μια νέα ευκαιρία να μπορέσω να κάνω και πάλι  πράγματα που μου αρέσουν και να είμαι με αυτούς που αγαπώ», είπε ο Μπόϊσεν.
Ο συντονισμός των μεταμοσχεύσεων κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια, και οι επεμβάσεις συμπεριέλαβαν περισσότερους από 50 ειδικούς, σύμφωνα με το κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου