Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού !

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο πανηγυρίζει η ελληνική ομάδα που συμμετέχει στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν άψογος στον τελικό των κρίκων και με 15.633 βαθμούς ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Πίσω του ήταν ο Ρώσος Ιγκνατίεφ με 15.333 βαθμούς και μετά ο Τούρκος Τσολάκ με 15.133. Είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες μετά το ασημένιο του Τζάνη στο καράτε.

«Αυτό το μετάλλιο πάνω απ’ όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Πετρούνιας. Και συνέχισε: «Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου».
«Θέλω να τους αφιερώσω το μετάλλιο στους γονείς μου, φυσικά τον προπονητή μου που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, αλλά και τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές για όλη τη βοήθεια», τόνισε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας που εκτέλεσε με μαεστρία το -με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, 6800- πρόγραμμά του φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στο χρυσό.
Πλέον ο μεγάλος στόχος του Πετρούνια είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
«Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου