Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής, το χαρτί υγείας και το 100ευρω


Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου το πρωί της Τρίτης. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής Τζιανλούκα Μπουονάνο (Λίγκα του Βορρά) εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας την παραίτησή του.

«Αυτή η σημαία είναι της Γερμανίας και αυτή της είναι της Ευρώπης. Δεν θέλω να πεθάνω ως Γερμανός. Ή Ευρώπη ή Γερμανία. Αν συνεχίσουμε έτσι η Ευρώπη μικραίνει, μικραίνει όμως και για τη Γερμανία. Η Γερμανία είναι αυτή που πρέπει να μικρύνει. Δεν μπορεί να διατάζει όλη την Ευρώπη. Εχουμε ήδη δει τι έφερε στην Ευρώπη ο ναζισμός. Δεν θέλουμε τώρα οικονομικό ναζισμό. Θα πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι την πορεία των πραγμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Βλέπετε εδώ άλλα παραδείγματα: Το χαρτί υγείας από τη μία και το ευρώ από την άλλη, έχουν καταντήσει να είναι το ίδιο με τη δουλειά σας. Δεν πάει πουθενά η Ευρώπη, δεν κάνετε αυτό που ενδιαφέρει τον λαό. Θα πρέπει να παραιτηθείτε και να ζητήσετε συγνώμη από την Ελλάδα για όσα κάνετε. Να ζητήσετε συγγνώμη από όλη την Ευρώπη διότι με τις οικονομικές σας επιταγές μας οδηγείτε σε σύγκρουση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου