Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πληρωμένη απάντηση Τσίπρα σε Βέμπερ: Σας διέγραψαν το 60% των χρεών το 1953

Σκληρή απάντηση στο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έδωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η μεγαλύτερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν, όταν η Ευρώπη αποφάσισε στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, η οποία έβγαινε κατακερματισμένη και στιγματισμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας. 
Την ίδια στιγμή, απαντώντας στον επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ είπε πως εδώ και πέντε ημέρες η ελληνική κυβέρνηση περισσότερο διαπραγματεύεται παρά κυβερνάει, ενώ μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «εμείς ανοίξαμε τη λίστα Λαγκάρντ, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Παράλληλα, σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε σε συμφωνία με την Ελβετία, προκειμένου να πληρώσουν οι Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εσωτερικό και ότι «κάναμε το νόμο για περιορισμό των τριγωνικών συναλλαγών».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του τόνισε πως δεν έχει κανένα κρυφό σχέδιο και μιλάει με ανοιχτά χαρτιά.
«Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ. Αν το είχα, δεν θα έκανα τις δηλώσεις που έκανα μετά το συντριπτικό ''Όχι'' στο δημοψήφισμα» είπε συγκεκριμένα.greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου