Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Να γράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ελευθερίας


«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της Δημοκρατίας ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα» είπε ο πρωθυπουργός στη συγκέντρωση του ΟΧΙ στην πλατεία Συντάγματος. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να γράψουν ιστορία την Κυριακή. «Ο ελληνικός λαός έχει πολλές φορές στην ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου αυτού του λαού ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ στα τελεσίγραφα. Να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν καθημερινά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και τη Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής διαδικασίας που κάποιοι φοβούνταν και δεν ήθελαν να συμβεί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα να πούμε ένα απόλυτο όχι και στον διχασμό. Από Δευτέρα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μαζί θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε μία Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια καταστροφής» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους πάντες να παραμερίσουν «τις σειρήνες που οργιάζουν. Να αποφασίστε με τον νου και την καρδιά. Με ησυχία και αποφασιστικότητα».


«Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε. Κανείς αυτό δεν μπορεί να το κρύψει. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εμείς και εσείς και όλοι μας έχουμε και αρετή και τόλμη. Ό,τι και να γίνει είμαστε και θα είμαστε οι νικητές. Οι εκβιασμοί και οι απειλές ηττήθηκαν. Το ΟΧΙ θα γράψει ιστορία. Ο λαός μας θα προχωρήσει. Η Ελλάδα στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Πολίτες της Αθήνας, ελληνικέ λαέ σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε. Σήμερα γιορτάζουμε. Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος. Και σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της Δημοκρατίας ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα. Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας. Έστειλε μήνυμα υπερηφάνειας. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την αγωνία για ζωή, για ελπίδα, για αισιοδοξία. Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη και την αποφασιστικότητα μας να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο, τους εκβιασμούς. Η Ευρώπη που γνωρίσαμε των ιδρυτικών αξιών της δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα». 


«Και σήμερα η Ευρώπη έχει τα μάτια της πάνω σας. Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος στις μικρές και μεγάλες πλατείες της πατρίδας μας. Στον τρόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία δίνουμε μία ευκαιρία στην δημοκρατία να επιστρέψει. Να επιστρέψει στην Ευρώπη γιατί θέλουμε η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές αξίες της» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την Κυριακή δίνουμε όλοι μαζί μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Γιατί την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη. Αποφασίζουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να δουλέψουμε και να είμαστε ίσοι έναντι ίσον στην Ευρώπη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η πατρίδα μας ήταν είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Θα τους πούμε όχι στην Κυριακή. Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από την δημοκρατική παράδοση της, από τις ιδρυτικές της αρχές, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού».

 
Πεζή κατευθύνθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου προς τη συγκέντρωση του «όχι» στο Σύνταγμα, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με μέλη του υπουργικού συμβουλίου συνοδευόμενοι από εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες.
«Σιγά μην κλάψω, σιγή μη φοβηθώ, «όχι» θα ψηφίσω και θα αντισταθώ» φωνάζει στη διαδρομή το πλήθος που συνοδεύει τον κ. Τσίπρα και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προς το Σύνταγμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου