Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τρία μετάλλια κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα

Τρία μετάλλια - ένα ασημένιο και δύο χάλκινα - κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα, στην 56η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων ΙΜΟ 2015, που ολοκληρώνεται σήμερα στο πανεπιστήμιο της πόλης Τσιάγκ Μάι της Ταϋλάνδης.
Συγκεκριμένα, ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πέτρος Ντούνης, χάλκινο οι Παναγιώτης Μισιάκος, και Νέστορας Χαχάμης, ενώ εύφημη μνεία απονεμήθηκε στους Απόστολο Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Μελά.

Η εθνική ομάδα βρέθηκε στην 51η θέση με 71 βαθμούς, από την 41η το 2014, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι ομάδες των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ν. Κορέας, με 185, 181 και 161 βαθμούς αντίστοιχα.

Η μαθηματική ολυμπιάδα 2015 διοργανώθηκε από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad και στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση πήραν μέρος 114 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Την εθνική μαθηματική ομάδα αποτέλεσαν οι Πέτρος Ντούνης, Παναγιώτης Μισιάκος, Νέστορας Χαχάμης, Απόστολος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Μελάς και Παναγιώτα Καρατζά. Επικεφαλής της ομάδας ήταν από την πλευρά της Μαθηματικής Εταιρείας - ΕΜΕ, οι Ανάργυρος Φελλούρης, αν. καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ευάγγελος Ζώτος, καθηγητής μαθηματικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται, ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2016 στο Χόγκ Κόγκ, από τις 6 έως τις 16 Ιουλίου, το 2017 στη Βραζιλία, το 2018 στη Ρουμανία και το 2019 στην Αγγλία.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά για τη χώρα μας, από τη φετινή διοργάνωση βρίσκονται εδώ  www.imo-official.org/team_r.aspx?code=HEL&year=2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου