Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αρνητική απάντηση Παυλόπουλου σε Κωνσταντοπούλου


"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε διαθέτει καμία θεσμική ή πολιτική δυνατότητα ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά σας", αναφέρει στην απαντητική του επιστολή  προς την Πρόεδρο της Βουλής ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει στη σχετική απάντηση, ότι «η  επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του σώματος προς αυτή την κατεύθυνση».

«Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει πως ακόμη και εάν επρόκειτο για απόφαση του σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του.
«Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς» καταλήγει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου