Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ! «GAME OF 72»: Συναγερμός στην Ελλάδα για το επικίνδυνο παιχνίδι της εξαφάνισης παιδιών και εφήβων


facebook paidi-650
Το επικίνδυνο παιχνίδι είναι γνωστό με το όνομα «Game of 72» ή αλλιώς πρόκληση προς ανήλικους να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη για 72 ώρες!
Η νέα «μόδα» της εξαφάνισης ανηλίκων για 72 ώρες έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσω των social media, υπάρχουν όμως φόβοι ότι ήρθε και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός σε Αρχές και γονείς.
Ο εμπνευστής του νέου επικίνδυνου παιχνιδιού που διακινείται από στόμα σε στόμα και από «Inbox» σε «Inbox» παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο, είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.
Η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το παιχνίδι "εξαφανίσου για 72 ώρες" να έφθασε και στην Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει τρομοκρατήσει δεκάδες γονείς στην Ευρώπη και υπάρχουν φόβοι να έχει φτάσει και στην χώρα μας.
Η αποκάλυψη ήρθε έπειτα από την πολύωρη εξαφάνιση μιας 15χρονης κι ενός 17χρονου, οι οποίοι έφυγαν ως δια μαγείας και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μάλιστα ταυτόχρονα.
Οι γονείς των παιδιών πανικοβλήθηκαν από την απουσία των σπλάχνων τους και αμέσως κατήγγειλαν την εξαφάνιση στην ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που διατηρούν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες κατάφεραν τελικά να τους εντοπίσουν.
Μάλιστα το γεγονός ότι κανένα από τα δύο παιδιά δεν εξήγησε τόσο στους γονείς όσο και στους αστυνομικούς τους λόγους της εξαφάνισης, κάνει τους τελευταίους να εξετάζουν με σοβαρότητα πια το ενδεχόμενο ο μυστικός εφιάλτης “εξαφάνιση για 72 ώρες” να έφθασε και στη χώρα μας.
Στην Γαλλία, την Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης γονείς ποστάρουν τρομοκρατημένοι στο Facebook, σχόλια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή.
Ο δημιουργός (;) αυτού του μυστικού παιχνιδιού που διακινείται από στόμα σε στόμα και από «Inbox» σε «Inbox» παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο και αυτό είναι το μεγάλο μυστήριο, είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής και ενεργειών που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.
Ωστόσο Γάλλος εισαγγελέας οποίος ερεύνησε πρόσφατα την υπόθεση του συγκεκριμένου παιχνιδιού με αφορμή την εξαφάνιση 13χρονης Γαλλίδας, αποφάνθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.
Ωστόσο, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν εντοπίσει ένα επίμαχο «Link» και το ερευνούν εξονυχιστικά και σύντομα θα είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου