Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων Δήμου Αλμωπίας


Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά στο Αγροτικό Ιατρείο της Τ.Κ. Προμάχων, συμπεριλήφθηκε στα Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 19/1/2016.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει οικονομική στήριξη για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την επισκευή του ιατρείου.
Η συγκεκριμένη επικοινωνία είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς μετά την παραπάνω Συνεδρίαση δόθηκε το «πράσινο φως» για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου, μετά από σχετική εισήγηση του κ. Κυρίζογλου ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε το αίτημα του Δήμου μας.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κατά την Συνεδρίαση, πρόκειται για μία συμβολική κίνηση με την οποία η ΠΕΔ θα δείξει στην πράξη ότι στέκεται αρωγός στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν οι κατά τόπους Δήμοι, ειδικά όταν πρόκειται για μία ακριτική περιοχή όπως οι Πρόμαχοι όπου απασχολούνται μάλιστα πολλοί υλοτόμοι που είναι εκτεθειμένοι στα ατυχήματα.
Τα παραπάνω επιχειρήματα επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης που είναι μέλος της ΠΕΔ, ο οποίος τόνισε πως η πρόταση είναι προς την σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από το σώμα.
Την Συνεδρίαση παρακολούθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπάτσης και ο Πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Π.Α. και Ιατρός κ. Χρήστος Δόντσος που συνέβαλε σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια.
Προβάλλοντας και προτείνοντας στην Κοινωνία παραδείγματα προσφοράς και αλληλεγγύης, αισιοδοξίας και θέλησης για αγώνα, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, του έτους 2016, απένειμε συμβολικά τιμητικές διακρίσεις στους αδελφούς Νικόλαο και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, μεγάλους ευεργέτες του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και (στον ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ηλιάδη («ζωγραφική με το στόμα»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου