Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο άνθρωπος θα πηγαίνει στον Άρη σε 3 μέρες!

Μία ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε τρόπο να πηγαίνει ο άνθρωπος στον Άρη σε μόλις τρεις μέρες όμως έχει ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα να λύσει. 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα πρόκειται για πτήση που θα βασίζεται στην χρήση λέιζερ με το οποίο θα μειώσουν το ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη από τις 300 μέρες που είναι σήμερα στις μόλις τρεις.
Η κεντρική ιδέα του εγχειρήματος στηρίζεται στην χρήση πανίσχυρων δεσμών λέιζερ οι οποίες θα εξαπολύονται προς τον Άρη και θα καθοδηγούν (σαν να πλέει στο διάστημα) ένα διαστημικό πανί, κατασκευασμένο από ισχυρό αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ υλικό. 
Αν το διαστημικό πανί χτυπηθεί με ισχυρό λέιζερ, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 25% της ταχύτητας του φωτός, ταχύτητας αρκετής για να κάνει ένας άνθρωπος τον γύρο της Γης σε ένα δευτερόλεπτο. Με αυτές τις ταχύτητες θα μπορεί κανείς να εξερευνήσει το ηλιακό σύστημα σε μηδέν χρόνο.
Το πρόβλημα είναι πως η τεχνολογία λέιζερ, που έχει αναπτυχθεί έως σήμερα, μπορεί να σηκώσει “διαστημικό πανί” ενός γραμμαρίου ενώ όπως είναι φυσικό το βάρος μίας επανδρωμένης πτήσης είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερο. Έτσι για την ώρα το ταξίδι, τουλάχιστον με αυτή την μορφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου