Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθη ως ύποπτος για διαφθορά ο δήμαρχος ...

Ο δήμαρχος του Μπρίντιζι, πόλης 90.000 κατοίκων στη νότια Ιταλία, συνελήφθη το πρωί ως ύποπτος για διαφθορά, σε υπόθεση που συνδέεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξήγησε η εισαγγελία σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Μίμο Κονσάλες, 56χρονος δημοσιογράφος ο οποίος εξελέγη το 2012 με τη στήριξη της Κεντροαριστεράς, τέθηκε υπό κράτηση κατ' οίκον, όπως και ένας σύμβουλος, ενώ ένας επιχειρηματίας φυλακίσθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Οι αρχές, οι οποίες άρχισαν το πρωί σειρά ερευνών, υποψιάζονται τους τρεις άνδρες για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, οικονομική κατάχρηση και απάτη.
Η έρευνα αφορά κυρίως τον χώρο κομποστοποίησης της κοινότητας, τον οποίο ο κ. Κονσάλες κατηγορείται ότι επέτρεψε να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ είχε μετατραπεί σε «αληθινή χωματερή», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Μπρίντιζι Μάρκο Ντινάπολι.
Σε αντάλλαγμα, η εταιρεία που διαχειριζόταν τον χώρο κομποστοποίησης πλήρωσε με μετρητά χρέη που συνδέονταν με τον δήμαρχο.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 13 χρόνια που το Μπρίντιζι βλέπει τον δήμαρχό του με χειροπέδες: το 2003, ο Τζοβάνι Αντόνιο είχε συλληφθεί, στη διάρκεια συγκέντρωσης της Κεντροαριστεράς στη Ρώμη, για διαφθορά και απάτη. Έπειτα από συμφωνία με την εισαγγελία, είχε ομολογήσει ένα μέρος των αδικημάτων και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών.
Ο ίδιος ο κ. Κονσάλες βρισκόταν ήδη την Παρασκευή στο δικαστήριο για ακροαματική συνεδρίαση στο πλάισιο υπόθεσης στην οποία κατηγορέιται ότι καταχράσθηκε της θέσης του για να αναθέσει τη διαχείριση υπηρεσιών του δήμου στην πρώην εταιρεία του.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου