Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Έδεσσας


Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Έδεσσας Χρήστο Κοντοβίτση ο οποίος ασκεί παράλληλα, χρέη Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας.

Ο κ. Θεοδωρίδης συζήτησε με τον κ. Κοντοβίτση το θέμα των έγκαιρων ψεκασμών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών στην Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, οι δύο άντρες σχολίασαν τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της υγείας μετά και την εμφάνιση του ιού zika που έχει εμφανιστεί πλέον και στην Ευρώπη. Ακόμη, ο κ. Κοντοβίτσης αναφέρθηκε και στην γρίπη που έχει προσβάλλει μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτό το διάστημα με τις ιατρικές υπηρεσίες να παρέχονται στο ακέραιο. Σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενημέρωσή τους ώστε να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής.
Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης τόνισε τη συνεργασία που υπάρχει με τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, την ανάγκη της έγκαιρης αντιμετώπισης ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας των πολιτών και εξήρε το έργο των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που, παρά τις δυσκολίες λόγω της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης υποδομών ασκούν τα καθήκοντά τους στο ακέραιο. Τέλος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι στα πλαίσια αρμοδιότητάς της, η Π.Ε. Πέλλας θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη σε θέματα δημόσιας υγείας για την προστασία των πολιτών.                                                                                       Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Πέλλας Κυριακή Κυριακοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε. Πέλλας Ελένη Καραντώνη και ο επικεφαλής του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρης Τσουφλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου