Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της δράσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών
Με το σύνθημα «χάρισε ζωή» ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η δράση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με διοργανωτές την Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Έδεσσας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).
Η δράση στεγάστηκε στο κτίριο «Χατζηγιάννη» του Δήμου Έδεσσας και, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, δεκάδες εθελοντές συμμετείχαν στη διαδικασία καταγραφής με τη χορήγηση δείγματος σάλιου. Στο χώρο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, με τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Έδεσσας κ. Αθανάσιο Λαμπρόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους κκ. Δημήτρη Ταπαζίδη και Κώστα Λαμπρόπουλο, τον Προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Μπιμπίτσο, στελέχη του ΕΚΑΒ, κ.ά. που στηρίζουν τη δράση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους οργανωτές για την προσπάθεια και, κυρίως, τους δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση. Εξάλλου, όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση από το προσωπικό του ΠΕΔΥ Έδεσσας για την αξία που έχει η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών η οποία αποτελεί μοναδική ελπίδα για έναν ασθενή που πάσχει από λευχαιμία ή κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια του αίματος.
Η δράση συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ Έδεσσας (πρώην ΙΚΑ, επί της οδού Φλωρίνης), τις πρωινές ώρες καθημερινά, με μία εξαιρετικά απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου