Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση περί εφαρμογής της απόφασης για διεύρυνση της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών -αποσυρόμενων προϊόντων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης επεκτείνεται και στους τρίτεκνους και πολύτεκνους
Με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τα συμπληρωματικά μέτρα που αφορούν την στήριξη παραγωγών, οι οποίοι θέτουν τα προϊόντα τους προς απόσυρση και, στη συνέχεια, τη δωρεάν διανομή τους διευρύνονται οι ομάδες των δικαιούχων και πλέον στους αποδέκτες περιλαμβάνονται οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι γονείς.
Μετά και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Τριτέκνων και Πολυτέκνων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αυτοί ενημερώθηκαν για τις θετικές εξελίξεις και το δικαίωμα να λαμβάνουν τα δωρεάν διανεμόμενα φρούτα. Υπενθυμίζουμε ότι οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι γονείς συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής με Επικεφαλή Εταίρο την Π.Ε. Πέλλας. «Διευρύνουμε τον αριθμό των δικαιούχων – αποδεκτών της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών, συμπεριλαμβάνοντας τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί βασικό μέλημά μας για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ευχαριστώ τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων για την εποικοδομητική συνεργασία», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης.
Ειδικότερα, οι αποδέκτες γονείς τριών προστατευόμενων τέκνων πρέπει να έχουν φορολογητέο εισόδημα μέχρι το ποσό των 14.400,00 ευρώ. Οι πολύτεκνοι γονείς πρέπει να έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 17.280,00 ευρώ. Για κάθε ένα παιδί, πέραν των τεσσάρων, το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 2.880,00 ευρώ.
Οι δικαιούχοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος στα τηλέφωνα 2381351209 - 2381351201 (κ. Κατερίνα Καλαϊτζίδου – κ. Αναστασία Μπιρόζη), ηλεκτρονικά στο e.karantoni@pella.gr ή να επισκέπτονται το γραφείο 306 του Διοικητηρίου (3ος ορ., Έδεσσα) στις ώρες 08:00 – 14:00 από την Πέμπτη 6/10 μέχρι την Παρασκευή 14/10.
Ειδικότερα, οι δικαιούχοι που είναι μέλη των υφιστάμενων Συλλόγων Τριτέκνων και Πολυτέκνων της Π.Ε. Πέλλας μπορούν να απευθύνονται εναλλακτικά και στους Συλλόγους για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία ή τους συλλόγους)
2. Στοιχεία ταυτοπροσωπίας (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ)
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα του 2016 και
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.2 σχόλια:

  1. ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΙΔΩΝΑ ΜΠΟΥΖΙΚΗ ΠΗΡΕ ΠΑΛΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρά στο φαίδωνα λοιπόν μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή