Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Νέο ισχυρό σοκ στην Ιταλία !!!

Ατελείωτος εφιάλτης: Νέο ισχυρό σοκ στην ΙταλίαΟ φόβος επέστρεψε στην κεντρική Ιταλία. Ένας νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 R σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο 7:40 την ευρύτερη περιοχή του Βένετο και της  Απουλίας. Το μέγεθος που αρχικά αναφέρθηκε στο 6.1, υπολογίστηκε εκ νέου από το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV). Πρόκειται για τον το πιο ισχυρό σεισμό εδώ και δεκαετίες στην Ιταλία. Το επίκεντρο της Norcia (όπου κατέρρευσε ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βενέδικτου), Preci, Visso και το Castel Sant'Angelo είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σημειώνουν τα ιταλικά μέσα.
Φόβος και στη Ρώμη, όπου έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα,και έχουν απαγορευτεί οί επισκέψεις στο Quirinale. Του ισχυρού σεισμού ακολούθησαν πλήθος μετασεισμών από  4 (4.6)R, 3.9R και 3.5R σύμφωνα με την ιστοσελίδα INGV.  
 Oπως μεταδίδει η Corriere della Sera  οι άνθρωποι βρήγαν στο δρόμο, στη ρωμη υπάρχουν ρωγμές σε κτίρια, κατέρρευσε ασανσέρ. Υπήρξε ζημιά στην Βασιλική του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη. Σύμφωνα με τα μέχρι τωρα στοχεία εκατοντάδες τηλεφωνήματα έχουν γίνει στην πυροσβεστική κυρίως από  περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά: Tuscolano, Prati, Νομεντάνο και Rustica.
Έκλεισε το μετρό
Προσωρινά έκλεισαν οι γραμμές του μετρό Α και Β για "τεχνικό έλεγχο" μετά το σεισμό, όπου σημειώνονται  μεγάλες καθυστερήσεις στην γραμμή C και άλλες γραμμές Ρόμα-Lido, Termini-Centocelle και Ρώμη-Viterbo.
Ελεγχοι στο Κολοσσαίο, έκλεισε το Quirinale

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου