Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΕΛΛΑ Δήμος για όλους»


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΚΟΝΕς ΣΤΑΘΗ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Είναι γεγονός ότι η πρώτη Καλλικρατική περίοδος 2011-31.8.2014 και ιδιαίτερα τα πρώτα δύο χρόνια, ήταν χρόνια δύσκολα, αφού συνενώθηκαν 5 Δήμοι σε έναν, με όλα τα χαρακτηριστικά τους, δηλαδή με τις ατέλειες και με τις ελλείψεις, αλλά και με όποια πλεονεκτήματα είχαν.
Τώρα μετά από 6 και πλέον χρόνια, περιμέναμε να δούμε ένα τεχνικό πρόγραμμα διαφορετικό, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως μάλιστα είχε δηλώσει η σημερινή Δημοτική Αρχή, που διοικεί το Δήμο Πέλλας.
Βέβαια, υπάρχει η οικονομική δυσπραγία, κάτι το οποίο και αναγνωρίζουμε, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τις καθυστερήσεις που παρατηρούμε.
Χρειαζόμαστε ένα τεχνικό πρόγραμμα πιο ουσιαστικό, πιο αναπτυξιακό και πιο αναλογικό και ισόρροπο για όλη την επικράτεια του Δήμου Πέλλας.
Από το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατατέθηκε από την δημοτική αρχή, απουσιάζει παντελώς ο αναπτυξιακός του χαρακτήρας. Ο Δήμος θα έπρεπε να ερευνήσει τις δυνατότητες ένταξής του σε προγράμματα Ευρωπαϊκά, που υπάρχουν και τρέχουν με καινοτόμες δράσεις και έργα, όπως έχουν κάνει άλλοι Δήμοι της χώρας.
Εμείς ως παράταξη θα ψηφίσουμε όλα τα χρηματοδοτούμενα έργα από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, όπως πράξαμε και καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα έργα που δεν μας αντιπροσωπεύουν και για έναν ακόμα λόγο: Δεν λήφθηκαν υπόψη οι αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων! Η επιλογή έγινε με τα κριτήρια της σημερινής διοίκησης, αγνοώντας τις προτεραιότητες των Τοπικών Συμβουλίων. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά θα τα ψηφίσουμε, γιατί τα θεωρούμε απαραίτητα.
Επίσης, θέλω να αναφέρω πως πρέπει να λειτουργήσει το οστεοφυλάκιο στα Κοιμητήρια της Μητροπόλεως. Υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πρώην Δήμου Γιαννιτσών και της ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης-Πέλλης και Αλμωπίας. Ο χώρος βρίσκεται κάτω από την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει νέο οστεοφυλάκιο στα νέα Κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής και σταδιακά να μεταφερθούν τα οστά από τα παλιά Κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής και ο χώρος αυτός να πάρει άλλη μορφή.
Όσον αφορά τις παιδικές χαρές θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα τις λειτουργήσουμε, καθώς και τα γυμναστήρια και τα γήπεδα του Δήμου, διότι έχουν ελλείψεις, και οι παρατάσεις που δίνονται από την πολιτεία δεν λύνουν το πρόβλημα.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα νέα έργα τα οποία θα ψηφίσουμε είναι τα εξής:
1. Κατασκευή τειχίου αντιστήριξης στα νεκροταφεία Μητροπόλεως και κατασκευή οστεοφυλακίου.
2. Οριζόντια σήμανση οδικού δικτύου Δήμου Πέλλας
3. Αποκατάσταση τεχνικού (Γέφυρα Δυτικού)
4. Κατασκευή γέφυρας στο δρόμο προς Χ.Υ.Τ.Α.
5. Κοιμητήρια Ραχώνας
6. Κατασκευή WC στο 11ο Νηπιαγωγείο στο σχολικό συγκρότημα στην οδό Στράντζη
7. Ανακατασκευή του φράγματος Αγροσυκιάς
8. Αποπεράτωση αποδυτηρίων σταδίου Αραβυσσού
9. Κατασκευή τάφων στην ανατολική πλευρά στο Ο.Τ. 6 στα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής.
Ο Επικεφαλής της Παράταξης
ΠΕΛΛΑ δήμος για όλους
Στάθης Καστερίδης
ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου