Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

1Ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» 10Ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής – Έκθεση Nikola Tesla


Το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου" και το 1Ο ΕΚ Αριδαίας, συμμετείχαν και φέτος στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, με μία αποστολή 10 μαθητών που παρουσίαζαν στο συνέδριο και 36 μαθητών συνολικά. Οι παρουσιάσεις έλαβαν χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis , στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.












Οι μαθητές παρουσίασαν τρεις εργασίες. Η πρώτη αφορούσε την κατασκευή ενός ρομπότ
που εξομοιώνει την συμπεριφορά φιδιού, το οποίο σε κοντινή απόσταση επιτίθεται και δαγκώνει. Το έργο αυτό κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν οι μαθητές της Β Λυκείου του τομέα Πληφορορικής του ΕΠΑΛ και παρουσίασαν στην έκθεση οι μαθητές Χατζηπαντελιάδης Ιωάννης και Χατζηδήμου Τριαντάφυλλος.












Η δεύτερη και Τρίτη εργασία αφορούσαν την κατασκευή και παρουσίαση 2 παιχνιδιών με Kodu και Java. Τα παιχνίδια προγραμματίστηκαν από τους μαθητές της Γ Λυκείου του Τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ καθώς και από μαθητές της Α Λυκείου. Οι μαθητές που συνεργάστηκαν για το σκοπό αυτό ήταν οι Μόσχος Ξενοφών, Νικολαϊδης Ιωάννης και Νερατζόγλου Χρήστος για το παιχνίδι MOTO GP, καθώς και οι Γρηγοριάδης Σίμος, Ζέρζης Χρήστος και Κουλλάφι Ρ., Σαλλίου Φραντσέσκος, Ιωάννου Βασίλης και Βεσέλι Ρεντιόν.




















Στο τέλος του συνεδρίου, οι μαθητές παρακολούθησαν την έκθεση του Nikola Tesla, με εκθέματα από το μουσείο της ιδιαίτερης πατρίδας αυτόυ του σπουδαίου επιστήμονα, το Βελιγράδι.
Οι καθηγητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στις δράσεις ήταν οι Θεοδωρίδης Δημήτριος (Φυσικός) Κυρίμης Ιωάννης, Παντελίδης Κοσμάς, Ράπτης Νικόλαος και Τσελεπής Χρήστος (Πληροφορικής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου