Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Î’Î¹Î²Î»Î¯Î¿Ï…Ο Δήμος Σκύδρας ενεργοποιεί και φέτος την πολιτιστική – εκπαιδευτική του πρωτοβουλία «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο» που στοχεύει στην υποστήριξη, διάδοση και προαγωγή της φιλοαναγνωσίας και του βιβλίου.
Χρονικά έχει επιλεγεί για την υλοποίησή της ο Απρίλιος μήνας κάθε έτους ώστε με τον τρόπο αυτό να συνδυαστεί και να συμβάλλει αντίστοιχα στην υπενθύμιση και στην ανάδειξη των διεθνών ημερών που είναι αφιερωμένες στο βιβλίο. Δηλαδή
, της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου και της Κατοχύρωσης των Πνευματικών Δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, της «ΣΚΥ- ΔΡΑσης για το βιβλίο 2018» που πραγματοποιεί ο Δήμος Σκύδρας μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ενιαίου Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.) προσκαλούνται κι αυτή τη φορά οι συμπολίτες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχουν σ΄αυτήν με τον εξής τρόπο: κάθε πολίτης μπορεί πάνω σ΄ένα λευκό χαρτί διαστάσεων 10Χ10 εκ, περίπου, αφού σημειώσει τα στοιχεία του, στη συνέχεια να γράψει τ΄ όνομα του αγαπημένου του ήρωα ή πρωταγωνιστή ή προσώπου που τον εντυπωσίασε από την ελληνική ιστορία ή μυθολογία.
Το χαρτί αυτό, που μπορεί να ζητηθεί, να συνταχθεί και να κατατεθεί την ίδια στιγμή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ή στο Δημαρχείο Σκύδρας, αποτελεί αυτόματα συμμετοχή – λαχνό που θα διεκδικήσει, κατόπιν δημόσιας κλήρωσης, ένα βιβλίο απ΄αυτά που θα συγκεντρωθούν για το σκοπό αυτό.
Η κατάθεση των συμμετοχών αρχίζει από την Τρίτη 10 Απριλίου κι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.
Η κλήρωση, με παράλληλες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου 2018, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Η ακριβής ημερομηνία κι ώρα θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως.
Για την κατάθεση των συμμετοχών, της προσφοράς βιβλίων από συμπολίτες μας ή φορείς και για κάθε σχετική πληροφορία είναι αρμόδια τα στελέχη: στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Ελένη Παπαδοπούλου τηλ. 2381351960 και στο Δημαρχείο, ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης τηλ. 2381351802.
Και βεβαίως ας μην ξεχνάμε ότι ένα βιβλίο είναι πάντα μια καλή επιλογή δώρου για τις γιορτές.
Καλό Πάσχα – Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη κι αισιοδοξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου