Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης Δημήτριος επισκέφτηκε την Πέλλα την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, αποδεχόμενος πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αρμοδιότητάς της
και να συναντηθεί με διευθυντές και εκπαιδευτικούς για την καλύτερη δυνατή επίλυση των θεμάτων.
Τις δύο αυτές ημέρες ο Υφυπουργός επισκέφτηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΕΓ-Λ) Σκύδρας, το Σχολικό συγκρότημα 1ου ΕΠΑΛ - Εσπερινού ΕΠΑΛ – 1ου ΕΚ Αριδαίας, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, το Σχολικό συγκρότημα 1ου ΕΠΑΛ - 2ου ΕΠΑΛ - Εσπερινού ΕΠΑΛ – 1ου ΕΚ Γιαννιτσών και το Σχολικό συγκρότημα 1ου ΕΠΑΛ - 1ου ΕΚ Έδεσσας.
Στις απευθείας συναντήσεις, που είχε ο κ. Μπαξεβανάκης με τους εκπαιδευτικούς, τέθηκαν θέματα γενικότερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τα τοπικά προβλήματα των σχολείων της Πέλλας. Άκουσε με προσοχή τους εκπαιδευτικούς και έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που συζητήθηκαν.
Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατασκευή κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Κατά την παρουσία του στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών επιβεβαιώθηκε η ένταξή του στην πρώτη ομάδα έργων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, που θα κατασκευασθούν με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Σε ότι αφορά τη στελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων δήλωσε ότι, δρομολογούνται προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019. Αναφέρθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στη στελέχωση των σχολείων ειδικής αγωγής, τα οποία ταλαιπωρούνται περισσότερο από την έλλειψη μόνιμων καθηγητών, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτά είναι αναπληρωτές. Επισήμανε επιπλέον τα πολύ σημαντικά βήματα που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια στην κάλυψη των κενών της ειδικής αγωγής. Επιπρόσθετα τόνισε ότι καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια από το Υπουργείο για την έγκαιρη κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Δήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ, με σταδιακή αύξηση του αριθμού των αποφοίτων των ΕΠΑΛ που
εισάγονται στα ΑΕΙ, ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας, ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού μετά από πολλά χρόνια με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και εφαρμογή ενός ειδικού προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας, το οποίο ήδη σε μερικά ΕΠΑΛ εφαρμόζεται πιλοτικά.
Για την ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα και Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να εξετάσει τα δύο θέματα λεπτομερώς και να απαντήσει σύντομα.
Τον κ. Μπαξεβανάκη συνόδευαν οι βουλευτές κ. Θεοδώρα Τζάκρη και κ. Γιάννης Σηφάκης. Στις συναντήσεις ήταν παρόντες ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Θωμάς Μπαχαράκης. Στις επισκέψεις των σχολείων του Δήμου Πέλλας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, στα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας κ. Σίμος Σωτηριάδης και ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ενώ στο ΕΕΓ-Λ Σκύδρας παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σκύδρας κ. Θεμιστοκλής Κρητίδης και κ. Μιχάλης Λαουντός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου