Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Πρόταση μομφής καταθέτει η ΝΔ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό με φόντο την προωθούμενη συμφωνία για το Σκοπιανό - Επί ποδός πολέμου τα κόμματα - Ο ρόλος του Κλάους Ρέγκλινγκ και πώς «φρέναρε» τον Μητσοτάκη - Τι περιλαμβάνει το κείμενο για την επικύρωση του «Severna Makedonija»
Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριάκος Μητσοτάκη
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σηματοδοτεί η κατάθεση πρότασης μομφήςπου ετοιμάζεται να υποβάλει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία σκόπευε να καταθέσει πρόταση μομφής το πρωί
της Πέμπτης (14/06). Ωστόσο,  μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν.
Κατά πληροφορίες, πάντα, ο κ. Ρέγκλινγκ φέρεται να ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναβάλει την κατάθεση της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, αμέσως μετά την ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου.
Ο λόγος που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για να μεταβάλει τη θέση του κ. Μητσοτάκη ήταν να μη υπάρξει μια επικίνδυνη ανισορροπία στην τακτοποίηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους της.
Υπό το πρίσμα αυτό, όπως όλα δείχνουν, η Νέα Δημοκρατία, θα καταθέσει την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης είτε αργά το βράδυ της Πέμπτης (14/06) αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είτε το πρωί της Παρασκευής (15/06).
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση η συζήτηση της πρότασης μομφής/δυσπιστίας μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ή εντός 48 ωρών. Ολοκληρώνεται το αργότερο τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας με την ονομαστικής ψηφοφορίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Επειδή, όμως, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά για την κυβέρνηση, ως προς το να προχωρήσει, δηλαδή, τις διαδικασίες για τη συμφωνία με τους γείτονες, όλα δείχνουν πως η συζήτηση για την πρόταση μομφής θα ξεκινήσει αμέσως.
Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι μέχρι το αργότερο το βράδυ του Σαββάτου (16/06) ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει περαιώσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τη Βουλή, ώστε την Κυριακή να πραγματοποιήσει το ραντεβού του με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στις Πρέσπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου