Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Οι παραγωγοί της Πέλλας πρέπει να προστατευθούν και να αποζημιωθούν για τις ζημίες στις καλλιέργειες τους»
Αποτέλεσμα εικόνας για Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – ΑηδονάΜε εντολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας, μετά από συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και επικοινωνία με παραγωγούς διαπίστωσε εκτεταμένες ζημίες σε εποχικές καλλιέργειες, οι οποίες προκλήθηκαν τις τελευταίες κυρίως ημέρες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.


Η ενημέρωση προς την κα. Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει ότι έχουν δημιουργηθεί ζημιές στα κεράσια, ότι γίνονται αναγγελίες στον ΕΛΓΑ Βέροιας για αποζημίωση από σχίσιμο των καρπών λόγω βροχόπτωσης σε όλες τις τοπικές κοινότητες που καλλιεργούνται κεράσια και αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναγγελίες που αφορούν τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις. Όσον αφορά τα ροδάκινα, παρατηρείται καρπόπτωση στα επιτραπέζια και στα νεκταρίνια, ενώ, επισημαίνεται ως πρόβλημα και η αλλοίωση της επιφάνειας των καρπών ορισμένων ποικιλιών.

«Οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκονται σε δεινή θέση μετά και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες επιδείνωσαν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της φετινής παραγωγικής περιόδου. Εκτός από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν υποστεί και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επισπευτούν, κρίνεται αναγκαία η στήριξη των παραγωγών με μέτρα για την αποτελεσματική διάθεση των προϊόντων τους στις αγορές, με ικανοποιητική τιμή, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται ώστε, να μη χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών ως προς
την ποιότητα των εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου