Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Μελίτα Χισκάκη :Φίλε μου γείτονα,Σκέψου το και κράτα ψηλά την Σλαβική σου ταυτότητα όπως κι εγώ κρατώ την Ελληνική μου, τη Μακεδονική μου εθνότητα !!!


Φωτογραφία της Melita Xiskaki.Φίλε μου γείτονα,
Χαίρομαι για σένα, για τους δρόμους σου που δόθηκαν στην κυκλοφορία λίγες μέρες πριν τη συμφωνία για "το όνομα". Για την άνοδο των αξιών γης μέσα σε λίγες μέρες. Για τη ραγδαία εκβιομηχάνηση της χώρας σου. 
Χαίρομαι και σου εύχομαι να σε βοηθήσει ο Θεός ώστε τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έρθουν στη χώρα σου, να διαχειριστούν από χέρια τίμια!
Δεν είμαι αυτή που σε θέλει φτωχό και εξαθλιωμένο, έρμαιο στις ορέξεις ξένων που δε θέλουν ούτε το δικό σου μα ούτε και το δικό μου καλό.
Φίλε μου, όλα αυτά είναι η βάση για να πορευτούμε μαζί ως γείτονες και καλοί φίλοι
Ξέρεις κι εσύ όπως ξέρω κι εγώ ότι αυτά τα βουνά που μας χωρίζουν δεν είναι ένα τυχαίο φυσικό ή γεωγραφικό όριο. Χωρίζει δυο λαούς με διαφορετική καταγωγή, διαφορετικά ήθη, διαφορετική παιδεία.
Όπως εγώ έτσι κι εσύ, δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Οι πρόγονοί μου ήρθαν πρόσφυγες από τα παράλια του πόντου το 1917. Κάποιοι από τους δικούς σου προγόνους ήρθαν από τις στέπες της Ρωσίας στο τότε Βυζάντιο και κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι νομίζω και αν δεν είναι έτσι διόρθωσέ με, είναι τουρκικά φύλα που έφεραν οι Οθωμανοί αφού πρώτα έσφαξαν τους Σλάβους της γης σου.
Εγώ και εσύ όμως έχουμε αυτή τη γη ως τη μοναδική γη και πατρίδα μας. 
Η μεταξύ μας συμφωνία, σου έδωσε τη δυνατότητα να λέγεσαι Μακεδόνας δηλαδή να περιφρονήσεις τη σλάβικη καταγωγή σου και να ¨ξεχάσεις" τα διαχρονικά εγκλήματα που έγιναν εναντίον σου. Από την άλλη στέρησαν από εμένα τη δυνατότητα να τιμώ αυτή τη γη και να αποκαλούμε Μακεδόνισσα. Και καλά εμείς, ξέρουμε ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε, τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει. Ποιος όμως μπορεί να μας διαβεβαιώσει καλέ μου φίλε, ότι δε θα βρεθεί κάποιος τα επόμενα χρόνια, που θα κάνει τα παιδιά μας εχθρούς διεκδικώντας την αποκλειστικότητα της εικονικά κοινής εθνικότητας;
Εδώ είναι Βαλκάνια... Σκέψου το και κράτα ψηλά την Σλαβική σου ταυτότητα όπως κι εγώ κρατώ την Ελληνική μου, τη Μακεδονική μου εθνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου