Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Αρχάγγελο, Νότια, Περίκλεια, Φούστανη και Κάτω Γραμματικό κοντά στους πληγέντες κερασοπαραγωγούς


Φωτογραφία του Γιάννης Σηφάκης.
Ο βουλευτής συναντήθηκε με τους πρόεδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων, προέδρους συνεταιρισμών και πολλούς αγρότες και συζήτησε μαζί τους τα θέματα της ζημιάς, το γεγονός ότι ήδη ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και θα επιδιωχθεί το συντομότερο δυνατόν να ετοιμαστούν τα πορίσματα. 
Οι αγρότες τόνισαν ότι η οικονομική κατάσταση τους είναι πολύ δύσκολη με δεδομένη την τεράστια συμμετοχή του εισοδήματος από τα κεράσια στο σύνολο του εισοδήματος τους. Ζήτησαν να επισπευστεί η αποπληρωμή του 30% από τις περσινές ζημιές και να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή διαδικασία εκτίμησης και πορισμάτων καθώς και πληρωμή των αποζημιώσεων για την φετινή ζημιά.
Ο Γιάννης Σηφάκης αφού υποσχέθηκε ότι θα επιδιωχθεί η συντομότερη δυνατή καταβολή του 30% από τις περσινές ζημιές (που υπολείπεται από την ολοσχερή τους εξόφληση για τα πορίσματα που έχουν στα χέρια τους ) και ακόμη ότι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση στους αγρότες μετά την έκδοση των πορισμάτων των φετινών ζημιών.
Ακόμη συζήτησε με τους κερασοπαραγωγούς για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών και ένταξης τους στο ΠΑΑ για χρηματοδότηση μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας για το κεράσι ( μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει ο αγρότης την προστιθέμενη αξία των προϊόντων του) ως την μόνη λύση για να μην «χαραμίζεται» η εξαιρετική καλλιέργεια της κερασιάς σε μια Περιφερειακή Ενότητα που παράγεται το 65% του κερασιού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου