Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Πρωθυπουργός «παγώνει» τους μισθούς των βουλευτών γιατί αυξάνουν το χάσμα φτωχών-πλουσίων


arden-new-zealΤην απόφασή της να «παγώσει» τους μισθούς των βουλευτών της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας λέγοντας ότι τυχόν αύξηση των αποδοχών τους δεν συμβαδίζει με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη αγορά εργασίας και επιτείνουν το χάσμα φτωχών-πλουσίων.


Σύμφωνα με την Γιακίντα Άρντεν οι μισθοί θα παραμείνουν σταθεροι μέχρι τον Ιούλιο του 2019 ώστε να δοθεί χρόνος προκειμένου να βρεθεί μια δικαιώτερη φόρμουλα για μελλοντικές αυξήσεις.

Οι βουλευτές της Νέας Ζηλανδίας εισπράττουν μισθούς που ξεκινούν από τα 108.000 δολάρια και φτάνουν έως και τα 300.000 δολάρια.

Εξηγώντας την απόφασή της η κυρία Άρντεν εξήγησε ότι δεν εντάσσεται στο πλαίσιο περικοπών των εξόδων αλλά στην προσπάθεια να γίνει η Νέα Ζηλανδία πιο ισότιμο κράτος.

Είχε προηγηθεί η πρόταση ανεξάρτητης αρχής οι βουλευτές να πάρουν αύξηση 3% σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από δεκάδες απεργίες δασκάλων, νοσοκόμων και άλλων εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Η ίδια η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας εισπράττει περίπου 300.000 δολάρια το χρόνο και είναι η πέμπτη υψηλότερα αμοιβόμενη αρχηγός κράτους στον ΟΟΣΑ, πάνω από τον Καναδό Τζάστιν Τριντό και τη Βρετανίδα Τερέζα Μέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου