Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Σύγχρονο διυλιστήριο και δίκτυο ύδρευσης στις Σέρρες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δυο έργα και μια μελέτη που διασφαλίζουν την ποιότητα και ποσότητα του πόσιμου νερού στις Σέρρες παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΔΕΥΑ Σερρών ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας «με αυτά τα πολύ μεγάλα έργα οι Σέρρες θα αποκαταστήσουν ένα μείζον χρόνιο πρόβλημα, που αφορά και στην ποιότητα και στην ποσότητα του πόσιμου νερού αποκτώντας επιτέλους νέο σύγχρονο διυλιστήριο, αλλά και νέο δίκτυο ύδρευσης και δεξαμενές, που θα καλύψουν τις ανάγκες και όλων των περιοχών, που περιλαμβάνει ο ‘καλλικρατικός’ Δήμος».
Τα δυο έργα, που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι:
1.Κατασκευή διυλιστηρίου νερού για την πόλη των Σερρών: Το διυλιστήριο θα έχει δυναμικότητα 12.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα, καλύπτοντας έτσι σε κάθε περίπτωση τις ανάγκες κατανάλωσης των Σερρών σε πόσιμο νερό. Μάλιστα, θα δώσει τη δυνατότητα το νερό που παρέχεται στους καταναλωτές να ελέγχεται για την καλή του ποιότητα σε σταθερή βάση και θα διασφαλίσει την καθαρότητά του. Το έργο περιλαμβάνει εκτός από το έργο υδροληψίας και το αντλιοστάσιο και μονάδες επεξεργασίας νερού, κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές, που συγκροτούν ένα σύγχρονο διυλιστήριο.
2.Υποδομές βελτίωσης δικτύων ύδρευσης και δεξαμενών διευρυμένου Δήμου Σερρών για διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού: Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί μια κεντρική δεξαμενή συγκέντρωσης χωρητικότητας 2.000 κυβικών μέτρων νερού στην Άνω Καμήλα, αλλά και ένα αντλιοστάσιο μεταφοράς του νερού από τη συγκεκριμένη δεξαμενή στους υδατόπυργους, στις δεξαμενές των οικισμών, μαζί με τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς. Ενδεικτικό του μεγέθους του έργου είναι το γεγονός ότι θα κατασκευαστούν αγωγοί μεταφοράς σε μήκος περίπου 7 χιλιομέτρων.
Τα δυο έργα έχουν προϋπολογισμό περίπου 8 εκ. ευρώ.
Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε και την εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και την
ανάπτυξη υποδομών, με φορέα υλοποίησης τόσο των έργων, όσο και της μελέτης, τη ΔΕΥΑ Σερρών. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 237.000 ευρώ.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Ιωάννης Γάτσιος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Πασχάλης Αρβανιτόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Θανάσης Μασλαρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου