Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Φονικό στα Γιαννιτσά: Έπρεπε να του διαλύσω το κρανίο, δήλωσε ο πατέρας της 20χρονης

foniko_giannitsa_arthro
«Έπρεπε να του διαλύσω το κρανίο κανονικά». Με την παραπάνω φράση αντέδρασε ο πατέρας της 20χρονης που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον 38χρονο πρώην σύντροφό της στο χωριό Κρύα Βρύση της Πέλλας, στα Γιαννιτσά. Ο δράστης πυροβόλησε τη νεαρή κοπέλα και την 69χρονη γιαγιά της, η οποία κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.


Στη συνέχεια, ο πατέρας της 20χρονης και δύο φίλοι του επιτέθηκαν στον δράστη, τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια, με συνέπεια ο εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη εναντίον τους και να συλληφθούν.

Ο πατέρας της 20χρονης και δύο φίλοι του, που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 38χρονου δράστη, βγήκαν από το γραφείο του ανακριτή συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Όταν τον προσέγγισαν οι δημοσιογράφοι, δήλωσε: «Είπα στον ανακριτή ότι του έσπασα στο κεφάλι το όπλο και ότι έπρεπε να του διαλύσω το κρανίο κανονικά, αλλά... τι να κάνω;».

Ο πατέρας της 20χρονης και οι φίλοι του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Οι τρεις άντρες κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στον 38χρονο δράστη και ενώ εκείνος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, με την ίδια καραμπίνα που πυροβόλησε νωρίτερα την 20χρονη και την 69χρονη.

Απολογούμενοι ενώπιον του ανακριτή Γιαννιτσών, οι ίδιοι φαίνεται να έκαναν λόγο για πράξη αγανάκτησης, εξαιτίας όσων είχαν προηγηθεί. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους υπό τους εξής όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αυτοπρόσωπη εμφάνιση κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση προσέγγισης του 38χρονου, όπως επίσης της οικίας του.

Την ίδια ώρα, ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, φέροντας σοβαρές κρανιοπροσωπικές και ορθοπεδικές κακώσεις. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα κίνητρά του ήταν προσωπικά και ειδικότερα πιθανολογείται ότι ο ίδιος ωθήθηκε στην πράξη αυτή διότι τον απέρριψε ερωτικά η εγγονή της 69χρονης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου