Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Το φίδι της Αριδαίας εποπτεύει Το ρομπότ- φίδι των μαθητών του ΕΠΑΛ Αριδαίας έτοιμο για αποστολές

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 Î¬Ï„Î¿Î¼Î±Ο Νίκος Ράπτης είναι καθηγητής πληροφορικής στο 1ο ΕΠΑΛ της Αριδαίας. Όπως περιγράφει στην «Νέα Σελίδα»: «στο σχολείο μας προσπαθούμε πολύ να εντάξουμε την ρομποτική στην ύλη των μαθημάτων. Κατασκευάσαμε λοιπόν ένα ρομπότ- φίδι από lego που εποπτεύει το χώρο και στη συνέχεια το προγραμματίσαμε». Σύμφωνα με τον κο Ράπτη, η εκπαιδευτική ρομποτική είναι αυτή τη στιγμή ένα βασικό εργαλείο γνώσης για όσους θέλουν να φοιτήσουν σε σχολές πληροφορικής, τεχνολογίας, αυτοματισμού ή και στο ΤΕΙ οχημάτων. Όπως μας εξηγεί: «δε χωρά αμφιβολία ότι σε 15 χρόνια από τώρα θα βλέπουμε πολλά αυτόνομα οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους
κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Είναι πολύ κοντινό το μέλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη κι η ρομποτική θα είναι εδώ- αν και ήδη, δεν υπάρχει συσκευή που να χρησιμοποιούμε, από το πλυντήριο μέχρι το ψυγείο μας που να μην ‘έχει’ μέσα κι από λίγη πληροφορική.
Από την πλευρά του ο 17χρονος μαθητή Γιάννης Χατζηπαντελιάδης του ΕΠΑΛ Αριδαίας μας λέει : «η κατασκευή του ρομπότ ήταν από τις πιο αγαπημένες μου δραστηριότητες στη διάρκεια των μαθημάτων την περασμένη χρονιά κι αυτό που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο μαθητικό συνέδριο αλλά και στην ΔΕΘ. Και στις δύο περιπτώσεις, γνωρίσαμε συμμαθητές μας από άλλα σχολεία οι οποίοι κάνουν δημιουργικά πράγματα- ανταλλάξαμε ιδέες μαζί τους κι είδαμε πόσες δυνατότητες υπάρχουν στο χώρο του αυτοματισμού. Ειδικά το ότι πήγα κάπου ως εκθέτης στα 17 μου χρόνια με ικανοποίησε πολύ. O στόχος μου είναι περάσω στη σχολή Μηχανικών κι Ηλεκτρολογικών Υπολογιστών στα Γιάννενα.»
Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 67 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 16/9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου