Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη για το μεγάλο πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»


Δρομολογείται σε «υψηλότατο» επίπεδο ο συντονισμός για την επίλυση του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος της Πέλλας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός Ï‡ÏŽÏÎ¿Ï‚Ο βουλευτής ανέλυσε στον Υπουργό Επικρατείας το θέμα και τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα.
Παρέδωσε πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία από το Π.Ε.Κ., την ΔΟΥ, την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης του θέματος που έχει συζητήσει αρκετές φορές με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τις μεγάλες συσκέψεις με εμπλεκόμενους αγρότες στην Σκύδρα, τις συναντήσεις στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού και στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη. 
Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν στην τύχη τους 1200 αγρότες που εμπλέκονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία άδικα με το πρόβλημα χωρίς να ευθύνονται καθόλου. Η διοίκηση της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» έχει σαφέστατα σημαντική ευθύνη η οποία όμως λόγω της φύσης της εταιρίας ( αστική εταιρία) μεταφέρεται αλληλεγγύως και εις όλον και σε όλα τα μέλη. Είναι απαραίτητο να λυθεί με τον τρόπο που έχει αναλυθεί από τον βουλευτή σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για να πάψουν να είναι όμηροι όλοι αυτοί οι άνθρωποι με δεσμευμένα ΑΦΜ για 4.600.00,00 € ( καθόσον καταλογίστηκαν ποσά και από τις χρήσεις που εκκρεμούσαν στο εφετείο και τελεσιδίκησαν), χωρίς δυνατότητα να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα, χωρίς δυνατότητα να μεταβιβάζουν, να μπαίνουν σε προγράμματα και ακόμη με δικαστικές ενέργειες εναντίον τους που ξεκίνησε ο εισαγγελέας.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του παρελθόντος και των βουλευτών είναι δεδομένες γιατί επί των ημερών τους δημιουργήθηκε το πρόβλημα, οι πρωταίτιοι ήταν πολιτικά «δικοί» τους άνθρωποι και τόσες δεκαετίες δεν λύθηκε. Ακόμη και τώρα κάποιοι χρησιμοποιούν και αναπαράγουν την επιχειρηματολογία των πρωταίτιων που ανενόχλητοι κυκλοφορούν. 
Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης κατανοώντας ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο για τους αγρότες δεσμεύτηκε να συντονίσει κινήσεις σε «υψηλότατο» επίπεδο προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του σε συνεχή συνεργασία με τον βουλευτή.
Ο Γιάννης Σηφάκης παρακολουθεί και θα παρακολουθεί το θέμα από πολύ κοντά θεωρώντας το ως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στην Πέλλα και έχοντας βάλει και προσωπικό «στοίχημα» ότι πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου