Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών»
Αποτέλεσμα εικόνας για παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών«Η υλοποίηση των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε η κα. Αθανασιάδου – Αηδονά σε δήλωσή της με αφορμή τη δημοσίευση του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τ. Α.Α.Π./190/17.09.2018) που αφορά την έγκριση για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου. Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας τόνισε ότι «με προσωπικές ενέργειες, πίεση προς την
Κυβέρνηση και συνάντηση με τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξασφάλισε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη τα πολυπόθητα 10.000.000,00 € για την έναρξη των απαλλοτριώσεων, διαδικασία που είναι απαραίτητη σε κάθε μεγάλη τεχνική παρέμβαση που αφορά το οδικό δίκτυο».

Ακόμη, σε μετέπειτα επικοινωνία που είχε η κα. Αηδονά και οι συνεργάτες της με τις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ., έγινε η εκτίμηση της ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων σε περίπου έναν χρόνο, με την προϋπόθεση της ομαλής εξέλιξης της διαδικασίας. Άλλωστε, υπάρχει διαρκής συνεργασία της κας Αντιπεριφερειάρχη με τον Περιφερειάρχη, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε, να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη των δύο αυτών σημαντικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 208.000.000,00 € για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα έχει συμβασιοποιήσει σε περίπου 3-4 εβδομάδες και το έργο των 2.500.000,00 € που αφορά βελτίωση – επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου