Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Α. Τζιτζικώστας: «Απόλυτα ισοσκελισμένος, διαφανής, ρεαλιστικός και με αναπτυξιακή δυναμική ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας»

Αποτέλεσμα εικόνας για Απόστολος Τζιτζικώστας

«Απόλυτα ισοσκελισμένο, διαφανή, ρεαλιστικό και με αναπτυξιακή δυναμική, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2019, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «σε μια περίοδο έντονης οικονομικής δυσπραγίας, με μεγάλους περιορισμούς
και δυσκολίες, καταρτίσαμε έναν προϋπολογισμό που στηρίζεται στην αρχή της χρηστής διοίκησης και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Στον προϋπολογισμό λέμε μόνο ό,τι μπορούμε να κάνουμε, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Σε ένα περιβάλλον οικονομικού στραγγαλισμού οι Περιφέρειες χρειάζεται να συνεχίσουν όμως την προσπάθεια για δημιουργία ευκαιριών, για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία κι αυτό κάνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπει την υλοποίηση μιας σειράς έργων, καλύπτοντας όλο το πεδίο αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε στα στενά πλαίσια, που ορίζει η σχετική ΚΥΑ περί προϋπολογισμού των ΟΤΑ, αλλά και οι περιορισμοί του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ.
Οι βασικές προϋποθέσεις στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του έτους 2019, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι:
-Η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.
-Η υπευθυνότητα.
-Η διαφάνεια.
-Η ειδίκευση των πιστώσεων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, ως βασική εισηγήτρια του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2019,
επισήμανε ότι «η κατάρτιση του προϋπολογισμού, αποτελεί πάντοτε μία δύσκολη άσκηση για τη διοίκηση, η οποία χρειάζεται να εξαντλήσει την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητά της, προκειμένου να καταλήξει σε μία βέλτιστη οικονομική κατανομή. Οι τελικές επιλογές υπόκεινται σε πολλούς νομοθετικούς και αριθμητικούς περιορισμούς. Για μία ακόμη χρονιά, συντάσσοντας τον προϋπολογισμό επιλέξαμε την οδό της υπευθυνότητας, του έντιμου και συνετού προγραμματισμού, που δεν χρησιμοποιεί την λεγόμενη διακοσμητική λογιστική και βασίζεται αποκλειστικά στα πραγματικά στοιχεία εσόδων και εξόδων της Περιφέρειας. Συνοπτικά, το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 διαμορφώνεται σε 162.175.727,94 ευρώ και το σύνολο των εξόδων αυτού σε 284.405.822,21 ευρώ. Το λογιστικό έλλειμμα των 122.230.094,27 ευρώ καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο έτους 2018, που προβλέπεται να προκύψει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Τα στοιχεία αυτά ενός πλήρως ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, αποδεικνύουν τη χρηστή διοίκηση που επιθυμούμε και αποτελεί βασική αρχή στην οικονομική διαχείριση δημοσίου χρήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου