Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 που κήρυξε η ΓΣΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 που κήρυξε η ΓΣΕΕ
Απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική που βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, απαντάμε για ακόμη μία φορά αγωνιστικά.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους.
- Σταθερό Κοινωνικό Προϋπολογισμό.
- Δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές.
- Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση – σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς.
- Σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές
κατακτήσεις.
- Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2019: ν’ ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και οι σχεδιαζόμενες, λόγω προαποφασισμένων προληπτικών μνημονιακών μέτρων, νέες μειώσεις στις συντάξεις και τις καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων.
- Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κατάργηση των διατάξεων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας.
- Να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι όταν έρθει το όριο ηλικίας τους με όσα ένσημα έχουνε και να παίρνουν αναλογική σύνταξη όπως ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης για να μην χάνονται οι εισφορές των εργαζομένων όσες και αν είναι αυτές και σε αντίθετη περίπτωση να επιστρέφονται οι εισφορές στους δικαιούχους.
- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
- Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας. Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ.
- Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.
- Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και μετέπειτα καθορισμός του ύψους του μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αποκατάσταση της καθολικής της δέσμευσης.
- Κατάργηση των διατάξεων για το πάγωμα των τριετιών, τις μειωμένες τριετίες των μακροχρόνια ανέργων και για τον υποκατώτατο μισθό των νέων σε ηλικία εργαζομένων.
- Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
- Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
- Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας.
- Απαιτούμε την πλήρη επάνδρωση του Νοσοκομείου μας με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Έδεσσας ( πρ. ΙΚΑ ) με τις ειδικότητες των Ιατρών οι οποίες είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του.
- Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
- Να προχωρήσει άμεσα η οδική σύνδεση του Νομού μας με την Εγνατία οδό και να ολοκληρωθεί
το οδικό δίκτυο Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας - με τα όρια του Ν. Φλώρινας.

ΔΙΟι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνον μία επιλογή.
Να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.
Για ακόμη μία φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό.
Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου