Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στη σύσκεψη του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ισότητα των Φύλων


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συμμετείχε στη σύσκεψη, στο Υπουργείο Εσωτερικών, που συγκάλεσε, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, η Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η κύρωση
της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για τα θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και η συζήτηση και η κατάθεση προτάσεων πάνω στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου, έτσι ώστε η ισότητα να γίνει πράξη.
Η Δήμαρχος Σκύδρας στην τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: « Είναι θέμα παιδείας η κοινωνία μας να επιλέγει ανθρώπους με βάση την προσωπικότητα, την ικανότητα, την αξία τους και όχι με βάση το φύλο. Η πολιτεία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εκπαιδεύσει την κοινωνία μας για τον αμοιβαίο σεβασμό των δυο φύλων. Επιπλέον, πρέπει να στηρίξει με τις δομές και τις υπηρεσίες της, ουσιαστικά κι αποτελεσματικά τη γυναίκα, η οποία έχει πολύπλευρο ρόλο, συμπεριλαμβανομένων
των παραδοσιακών καθηκόντων της.. Ξεκαθαρίζω ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής ή υπερίσχυσης του ενός φύλου στο άλλο, αλλά ισορροπίας των δύο φύλων, αρμονικής συνύπαρξης και αλληλοστήριξης. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στα θέματα παιδείας και της προσπάθειας μέσω της εκπαίδευσης, ακόμη από τους παιδικούς σταθμούς, να μάθουμε να σεβόμαστε ως ίσους, όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το φύλο. Επιπλέον θέλω να τονίσω και να ζητήσω την ενίσχυση των δομών και την αναφορά οπωσδήποτε στο νομοσχέδιο, της δυνατότητας δημιουργίας δομών υποστηρικτικών (ψυχολογικά, νομικά κ.α.), όπως και ξενώνων για τις γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία, με αναφορά του χρηματοδοτικού τους εργαλείου...».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την πρωτοβουλία και την ενημέρωση και τις συμμετέχουσες αιρετές γυναίκες για τη συμβολή τους στο διάλογο που αναπτύχθηκε.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν γυναίκες Δήμαρχοι (έχουν εκλεγεί συνολικά 16 σ΄όλη την Ελλάδα) και Δημοτικές Σύμβουλοι από διάφορα μέρη της χώρας καθώς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων Φωτεινή Κούβελα και η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών, στη συνέχεια, η Δήμαρχος Σκύδρας συναντήθηκε με συνεργάτες του Υπουργού Αλέξη Χαρίτση για τη συζήτηση και προώθηση σημαντικών θεμάτων του Δήμου για τα οποία θα γίνει αναφορά το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου