Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Σύνοδος Ιεραρχίας: “Όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας φεύγει”

Σύνοδος Ιεραρχίας: “Όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας φεύγει”… και έφυγε ο Μεσσηνίας | Newsit.grΈνταση και μια αποχώρηση στην έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν του δόθηκε ο λόγος.
Πληροφορίες μάλιστα βάζουν στο στόμα κάποιοι (του οποίου το όνομα δεν διευκρινίζεται) τη φράση “όποιος είναι εναντίον της συμφωνίας φεύγει”.
Κάπως έτσι δικαιολογούν και την αποχώρηση του
Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του με το προσχέδιο συμφωνίας της εκκλησίας με την κυβέρνηση.
Οι πληροφορίες ωστόσο είναι συγκεχυμένες, καθώς στον χώρο όπου συνέρχονται οι ιεράρχες δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν. Μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει αποχωρήσει.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέθεσε τρεις προτάσεις, χαρακτηρίζοντας, παρά τις διαφωνίες και τις δυσκολίες τη σημερινή ημέρα ως “αφετηρία για μια ελεύθερη Εκκλησία”.
Οι Προτάσεις του Ιερώνυμου 
Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον πρωθυπουργό, τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από αρχιερείς, που θα γνωρίζουν από νομικά, την νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και κληρικούς, οι οποίοι θα δουλέψουν από κοινού με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Σχέδιο νόμου το οποίο και θα τεθεί στη συνέχεια προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο. Επιπλέον, είπε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το ποσό που θα δίνει η Πολιτεία για την μισθοδοσία των κληρικών και τούτο να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου