Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Α. Τζιτζικώστας για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυητής της εθνικής μας κυριαρχίας»




Με λαμπρότητα και επισημότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιόρτασε σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.
Ο κ. Τζιτζικώστας και η κ. Πατουλίδου, παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, που πανηγυρίζει σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τζιτζικώστας εκφώνησε την κεντρική ομιλία, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.
Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων
Δυνάμεων ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, όπως είπε στην ομιλία του: «Τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, που διασφαλίζονται με την επιτυχημένη και ιδιαίτερα αποτελεσματική στρατηγική αποτροπής από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η Ελλάδα -το γνωρίζουν όλοι- είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας σ’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγικά, περιοχή. Σεβόμαστε πάντα τα συμφωνημένα μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης. Αποφεύγουμε τις εντάσεις. Δεν ενδίδουμε σε επιπόλαιες προκλήσεις. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και την καλή πίστη. Μην κάνουν το λάθος όμως κάποιοι, αυτή την ψυχραιμία, την ωριμότητα και τη σοβαρότητα να την εκλάβουν ως αδυναμία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να κάνει βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε καμία διολίσθηση στην προστασία και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Απαιτούμε το σεβασμό των υφισταμένων συνόρων, του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συμβάσεων, Συνθηκών και Αποφάσεων, της Ιστορίας και του πολιτισμού μας. Απαιτούμε το σεβασμό, από όλους ανεξαιρέτως τους γείτονες μας, της πλήρους άσκησης της εθνικής μας κυριαρχίας και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Από αυτά δεν υποχωρούμε ποτέ. Ματαιοπονούν όσοι δεν το αντιλαμβάνονται».
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι «η 21η Νοεμβρίου, δεν είναι απλώς μία ακόμα γιορτή, αλλά
είναι η ημέρα που ο ελληνικός λαός γιορτάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις του. Γιατί πάντα υπάρχει αυτός ο ισχυρός, ο άρρηκτος δεσμός, της ελληνικής κοινωνίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας νιώθει και αντιλαμβάνεται ότι η χώρα μας, διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις που επιτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και η αποστολή αυτή είναι η υπεράσπιση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, αλλά και της αξιοπρέπειας της χώρας. Οι Έλληνες τιμούμε σήμερα τους αμέτρητους ήρωες και υπερασπιστές, που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Τιμούμε όλα τα στελέχη και τους στρατεύσιμους, που διασφαλίζουν σήμερα τα σύνορα και τα συμφέροντα της χώρας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Θαυμάζουμε, σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας».
Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «το να υπηρετεί κανείς εδώ, στη Μακεδονία μας, στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, όπως και το να υπηρετεί στη Θράκη, αλλά και στο Αιγαίο, είναι πραγματικά μία τιμή και μία πρόκληση. Και αυτό γιατί η παρουσία σας, το υψηλό φρόνημά σας, η εκπαίδευση, η ικανότητα, η ετοιμότητά σας, σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό και τις υποδομές που διαθέτετε, επιτρέπουν στους πολίτες στο Κιλκίς, στις Σέρρες, στην Πέλλα, στη Ροδόπη, στην Αλεξανδρούπολη, στο Βόρειο Αιγαίο, στο Καστελόριζο, σε όλους τους Έλληνες πολίτες, να μπορούν να είναι δημιουργικοί, να νιώθουν ασφαλείς, να νιώθουν πως η χώρα μας προστατεύεται, να νοιώθουν πως η χώρα δεν έχει υποστεί καμία μείωση της εθνικής της κυριαρχίας και ούτε πρόκειται ποτέ να υποστεί».
Ο Περιφερειάρχης έστειλε όμως και μήνυμα στην Πολιτεία, υπογραμμίζοντας ότι «αναμφίβολα, σ’ έναν ανασφαλή και ρευστό κόσμο, σ’ έναν κόσμο που αλλάζει με ρυθμούς που ήταν αδιανόητοι σε παλαιότερες εποχές, σ’ έναν κόσμο που τώρα, βιώνει μια μακρά και πολύπλοκη γεωοικονομική κρίση, έχει τεράστια σημασία, η χώρα μας, η Ελλάδα, να διατρανώνει την αταλάντευτη βούλησή της, να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα και κυριαρχία και να προστατέψει όλους τους συντελεστές της εθνικής της ισχύος. Ο βασικός συντελεστής είναι οι άνθρωποί της. Ο κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος της χώρας, είναι το αστείρευτο ανθρώπινο κεφάλαιό της. Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να φροντίζει το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο παρά τις θυσίες, τις βαριές άδικες και τις περικοπές που έχει επανειλημμένα υποστεί, με απόλυτο επαγγελματισμό, με υψηλότατο φρόνημα, και με πραγματική δύναμη ψυχής, επιτελεί την εθνική αποστολή του στο ακέραιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου