Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: «Με τροπολογία εδώ και τώρα, απαλλάξτε τους αγρότες της «ΑΘΗΝΑΣ» από τον εφιάλτη των παράνομων διώξεων»!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣΤο φλέγον θέμα των 1.200 αγροτών μας, μελών της Ομάδας Παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» που, επί τρία χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται καλούμενοι να αποδώσουν ΦΠΑ που – νομιμότατα – δεν έχουν εισπράξει, έφερε και πάλι στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, παρεμβαίνοντας στην προχθεσινή (13/11) συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.
Ο πρώην Υπουργός, έθεσε το ζήτημα ευθέως στην παριστάμενη αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών
κυρία Παπανάτσιου, υπενθυμίζοντάς της ότι από τις 3 Ιουλίου είχε καταθέσει Ερώτηση για τον φοροεισπρακτικό διωγμό που υφίστανται αυτοί οι 1.200 άνθρωποι, στην οποία όμως η κυρία Υφυπουργός δεν έχει απαντήσει – κατά την πάγια (και πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά μας χρονικά) πρακτική των σημερινών Υπουργών να μην απαντούν σε ¨ενοχλητικές¨ Ερωτήσεις.
Της υπενθύμισε συνοπτικά τα στοιχεία – επιχειρήματα που αποδεικνύουν τον παραλογισμό εξ αιτίας του οποίου οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους ταλαιπωρούνται αδίκως την τελευταία τριετία, απειλούμενοι μάλιστα με πρόστιμα, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για ΦΠΑ που… δεν έχουν εισπράξει – για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να εισπράξουν!: Δηλαδή ότι: Η Ομάδα Παραγωγών Φρούτων και Κηπευτικών με την επωνυμία «Η ΑΘΗΝΑ», συγκροτήθηκε πριν από εικοσιπέντε και πλέον χρόνια στον Νομό μας, με αντικείμενο την διακίνηση των προϊόντων τους. Με αυτήν την καταστατική της ιδιότητα αντιμετωπίζονταν από τις οικονομικές Υπηρεσίες, όπως αποφάσισε και το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό – σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης  - και δεν υπόκεινταν σε καταβολή αντίστοιχου ΦΠΑ για τις προς τρίτους πωλήσεις, στα δε παραστατικά που προσκομίζονταν – και γινόντουσαν αποδεκτά από την αρμόδια ΔΟΥ Σκύδρας αναφερόταν ξεκάθαρα   ότι απαλλάσσεται  της  καταβολής  ΦΠΑ.
Συνεπώς το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ζημιωθεί ούτε ένα ευρώ άρα, τίποτα δεν νομιμοποιείται να διεκδικεί, από αυτούς τους ανθρώπους!
Σ’ αυτά τα αδιάψευστα στοιχεία, η απάντηση της Υφυπουργού, ήταν μισόλογα και αοριστολογίες του τύπου «έπρεπε», του «να δούμε» και του «κάτι θα βρεθεί»…
Και η άμεση αντίδραση του πρώην Υπουργού:
«Δώστε τέλος σε αυτό τον παραλογισμό και σε αυτόν τον φοροεισπρακτικό διωγμό αυτών των 1200 ανθρώπων οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα. Τα πλήρη στοιχεία υπάρχουν στην ερώτηση που σας έχω καταθέσει. Φέρτε τροπολογία να τους απαλλάξετε και μην αποφεύγετε να απαντήσετε στη Βουλή!», κάλεσε την Υφυπουργό ο Γιώργος Καρασμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου