Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

«Φλέγεται» το Παρίσι : Κόλαση με 92 τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις στα «Κίτρινα Γιλέκα»

Σκηνικό αντάρτικου πόλης βιώνει το Παρίσι στο περιθώριο της κινητοποίησης των  «Κίτρινων Γιλέκων» με τους δρόμους της Πόλης του Φωτός να έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών. 
Ενδεικτικό της βίας που έχει κατακλύσει την γαλλική πρωτεύουσα  είναι ο αριθμός των τραυματιών που ξεπερνά τους 92, ενώ  η αστυνομία έχει προχωρήσει σε  περισσότερες από 200 συλλήψεις.
Η ένταση και τα  επεισόδια οδήγησαν
τους υπεύθυνους των ιστορικών καταστημάτων Galerie Lafayette και Printemps να κατεβάσουν «ρολά».
Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Επίσης, εκλεισαν τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι, εκ των οποίων οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη.
Το Παρίσι εχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών να κάνουν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη  τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου