Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Απόστολου Τζιτζικώστα για τις τοποθετήσεις Ζάεφ



Αποτέλεσμα εικόνας για Απόστολου ΤζιτζικώσταΣε δήλωση σχετικά με τις τοποθετήσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ προέβη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η πλήρης δήλωση του κ. Τζιτζικώστα είναι η εξής:

«Ο κ. Ζάεφ με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει: ότι η ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ είναι εθνικά επιζήμια και θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας, καθώς και ανύπαρκτα ζητήματα
‘μειονότητας’, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση παραχωρώντας συνδυαστικά μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και όνομα στα Σκόπια, αναγνωρίζει ουσιαστικά την ύπαρξη ‘μακεδονικού έθνους’. Πλέον είναι μονόδρομος η ακύρωση της συμφωνίας. Μετά και τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλο περιμένουν στην Κυβέρνηση για να καταλάβουν ότι η ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ δεν πρέπει να προχωρήσει. Καλώ την Κυβέρνηση να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πιέσουν, ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αυτή την επικίνδυνη εθνική περιπέτεια. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έρχονται και… χειρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου