Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

O Λούκα Μόντριτς, νικητής της 63ης «Χρυσής Μπάλας»

Οι δηλώσεις του Λούκα Μόντριτς :
Το πρώτο τρόπαιο: «Ήμουν 15 και ήμουν δανεικός από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Ζρίνσκι Μόσταρ. Εκεί την χρονιά οι φίλαθλοι με επέλεξαν ως καλύτερο παίκτη της ομάδας. Ήμουν πολύ νέος και ήταν η πρώτη ατομική διάκριση»
Δουλειά για τη «Χρυσή Μπάλα»: «Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι «τα καλύτερα πράγματα
δεν έρχονται πάντα εύκολα» και αυτό είναι το πιστεύω μου. Η ζωή μου είναι έτσι που χρειάστηκα αγώνα και σκληρή δουλειά για να επιτύχω τους στόχους μου. Δεν ήταν εύκολο, αλλά κέρδισα».
Η Χάιντουκ Σπλιτ και Άρσεναλ τον απέρριψαν: «Εγώ ποτέ δεν αμφέβαλα. Στα 18 μου δεν φανταζόμουν να φτάσω σε αυτό  το επίπεδο, αλλά ονειρευόμουν να πάω μακριά και να παίξω σε μεγάλες ομάδες. Απορρίπτοντας με ο Βενγκέρ, το εξέλαβα ως νέο εμπόδιο που θ πρέπει να περάσω».
Σωματοδομή: «Δεν αισθάνομαι κατώτερος από τους άλλους από αθλητική άποψη. Είμαι ισχυρότερος από ό, τι φαντάζεστε. Δεν έχω κανένα φόβο, ούτε από τις μονομαχίες, ούτε από το μέγεθος των αντιπάλων μου».
Το προαίσθημα του Ζιντάν: «Όταν είδα ότι ήμουν ανάμεσα στους 30 φιναλίστ, άρχισα να το πιστεύω. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όταν ο Ζιντάν έγινε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο του 2016, με κάλεσε μια μέρα στο γραφείο του, μετά την προπόνηση. Μου εξήγησε πώς με έβλεπε σαν παίκτη και τι περίμενε από μένα. Μου είπε ότι ήμουν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εκείνον. Και πάνω απ 'όλα, με είδε ως παίκτης που θα μπορούσε, κάποια μέρα, να κερδίσει τη χρυσή μπάλα. Όταν κάποιος σαν τον Ζιντάν, με την προσωπικότητα και την ιστορία του, λέει αυτό, σου ενισχύει το ηθικό. Τον θαύμαζα και τον σεβόμουν πολύ ως παίκτης. ‘Ήμουν βασικός παίκτης στην ομάδα, σε μια εποχή που παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτά τα λόγια από το Ζιντάν με βοήθησαν να προχωρήσω περισσότερο στο παιχνίδι μου. Ωστόσο, παρά τα λόγια αυτά, δεν τολμούσα να το πιστέψω.
Μέσι και Ρονάλντο: «Η ιστορία θα γράψει ότι ένας Κροάτης παίκτης, εκπρόσωπος μιας μικρής χώρας, κέρδισε την χρυσή μπάλα μετά τους Κριστιάνο και Μέσι, οι οποίοι είναι παίκτες ενός άλλου επιπέδου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συγκριθεί με αυτούς. Είναι οι καλύτεροι στην ιστορία αυτού του παιχνιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου