Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η ενότητα, η συνεργασία και η αισιοδοξία απαραίτητα στοιχεία για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο – Καλή χρονιά σε όλους»

 
Σε μία μεστή εκδήλωση με την παρουσία, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, τοπικών πολιτικών αρχών, παραγωγικών τάξεων και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για το 2019, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.
Στο χαιρετισμό της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά καλωσόρισε ως οικοδέσποινα τους παριστάμενους, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και τους φορείς για την εξαιρετική συνεργασία, κάνοντας μία επιγραμματική αναφορά σε έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν ή εκτελούνται στην περιοχή. Ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά να συνεχίσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκονται.

Τη «σκυτάλη» πήρε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος εξήρε το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού σε ολόκληρη την Π.Κ.Μ. ευχαριστώντας για τη συνεργασία και για τη συνδρομή των υπαλλήλων στην υλοποίηση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί η Περιφέρεια. Από το «βήμα» επανέλαβε σε αυστηρό τόνο την πρόταση του προς τους αναποφάσιστους Βουλευτές να καταψηφίσουν τη «συμφωνία των Πρεσπών» και συνεχάρη την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθανασιάδου – Αηδονά για τα σημαντικά αποτελέσματα της δουλειάς που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Π.Ε. Πέλλας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν και ο τυχερός της ημέρας αφού έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας. Είχε προηγηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Πάτερ Γεώργιο Ζουμή.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της κας Αηδονά:

«Ακόμη μία χρονιά που βρισκόμαστε όλοι μαζί, για την κοπή της βασιλόπιτας και για να ανταλλάξουμε ευχές και σκέψεις για τη νέα χρονιά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με φόντο σημαντικές πολιτικές εξελίξεις για την Ελλάδα που δίνουν, ίσως, το στίγμα για την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας μεταξύ όλων μας. Η Ελλάδα μας χρειάζεται, διότι, μέσα στις γενικότερες ανακατατάξεις και προκλήσεις, η κρίση συνεχίζεται.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν σημαντικές και μη σημαντικές θέσεις εργασίας. Ο καθένας από εμάς έχει έναν ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο. Διοίκηση και εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε, να προσφέρουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και μία καλύτερη προοπτική ανάπτυξης για το μέλλον.

Εύχομαι να έχετε υγεία, ψυχική ηρεμία και την καλύτερη διάθεση για δημιουργία, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Το 2019 θα είναι μία κρίσιμη χρονιά για την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αλλά και για όλους μας, καθώς η Νοτιοανατολική Ευρώπη βιώνει σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις.

Χρειάζεται να έχουμε στόχους για τον εαυτό μας, αλλά και για την κοινωνία, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το μέλλον με τον τρόπο που θέλουμε».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ πάτερ Γεώργιος Ζουμής, οι κ.κ. Δήμαρχοι Αλμωπίας, Έδεσσας και Πέλλας Δημήτρης Μπίνος, Δημήτρης Γιάννου και Γρηγόρης Στάμκος, ο Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας Συμεών Κεβεντζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Παναγιώτης Φωστηρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα και Γιάννης Ανδρίτσος, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νικόλαος Τσαλικίδης και Θωμάς Μπαχαράκης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Χουρσόγλου, η Αντιδήμαρχος Έδεσσας Μαρία Βλάχου-Κατσάρα, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Άλκης Νουσηκύρου, Διευθυντές, Προϊστάμενοι και υπάλληλοι των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας, όπως επίσης, τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου