Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη Γρίβα και τη Γουμένισσα Κιλκίς

Επίσκεψη στη Γρίβα και τη Γουμένισσα Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στη Γρίβα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριου, παρουσία των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων
της «Αλληλεγγύης» στο Κιλκίς.
 
Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» συνομίλησε με πολίτες που κατέκλυσαν το χώρο, τονίζοντας την αξία του σημαντικού έργου για την περιοχή, που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη σύνδεση της Μονής με την επαρχιακή οδό Γρίβας – Πενταλόφου, που εκκρεμούσε επί χρόνια, όπως και την ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Γρίβας, αλλά και τις παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο ανάμεσα στους οικισμούς Γρίβας – Καστανερής.
 
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας, επισκέφτηκε τη Γουμένισσα, όπου συναντήθηκε με πολίτες, καταστηματάρχες και επαγγελματίες, σε καφέ, εμπορικά καταστήματα, στην αγορά αλλά και σε επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ συζήτησε για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, με «σημαία» τον οίνο ΠΟΠ Γουμένισσα (Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα) και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που έχουν κάνει φημισμένη την περιοχή.

 
Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Η Κεντρική Μακεδονία έχει σε κάθε γωνιά της χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν τη μοναδικότητα του τόπου και τις δυνατότητές του. Στη Γουμένισσα, το ντόπιο κρασί είναι φορέας επένδυσης, μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Έχει κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο, χάρη στο μεράκι και το μόχθο των κατοίκων. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προστατεύουμε, αναδεικνύουμε και προβάλλουμε τα ΠΟΠ προϊόντα μας, με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, το Καλάθι Αγροδιατροφικών Προϊόντων, τη Μακεδονική Κουζίνα και πολλές άλλες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύοντας το έργο των τοπικών κοινωνιών. Στη Γουμένισσα προωθούμε επίσης τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Medroute, μέσω του οποίου πραγματοποιήσαμε εδώ την εκδήλωση για την προβολή του Πάικου. Η Γουμένισσα και η ευρύτερη περιοχή στο σχεδιασμό μας είναι τόπος ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, με επίκεντρο τα μοναστήρια της περιοχής και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τις εργασίες του οποίου χρηματοδότησε μέσω ευρωπαϊκών πόρων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, στις στοχευμένες δράσεις μας είναι η προώθηση του αγροτουρισμού και του οινοτουρισμού, όπως και η ανάδειξη του Πάικου σε πόλο οικοτουριστικών δράσεων και περιηγητικού τουρισμού. Ήδη υλοποιούμε σημαντικές υποδομές, που θα στηρίξουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας για την περιοχή, όπως η συντήρηση της επαρχιακής οδού Αξιούπολης – Γοργόπης – Γουμένισσας και τα έργα ηλεκτροφωτισμού στην περιφερειακή οδό της Γουμένισσας, ενώ χρηματοδοτούμε την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου