Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Μωρό δύο μηνών πέθανε λίγες ώρες μετά από αυτή τη φωτογραφία

Διαφάνεια 1 από 2: Μωρό δύο μηνών πέθανε λίγες ώρες μετά από αυτή τη φωτογραφία
Η ιστορία της μικρής Φλερ είναι σπαρακτιτκή. Λίγες ώρες μετά την όλο χαμόγελα οικογενειακή φωτογραφία με το δύο μηνών κοριτσάκι, πέθανε χωρίς το παραμικρό σημάδι λοίμωξης.

«Εκείνη τη μέρα, πολλοί κράτησαν και φίλησαν τη Φλερ, μάλλον την κράτησε και κάποιος που δεν είχε πλύνει τα χέρια του μετά την επίσκεψή του στην τουαλέτα. Θέλω απλά να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη ώστε καμία άλλη οικογένεια να μην
περάσει όσα περνάμε εμείς κάθε μέρα», δηλώνει η Έμιλι Βαντενμπουργκ από το Ντέβον, της Αγγλίας.
Η Έμιλι, μητέρα της Φλερ Έντουαρτς -ένα κοριτσάκι μόλις 13 εβδομάδων- αφηγείται πώς μέσα σε λίγες ώρες, έχασε την κόρη της.
Στην οικογενειακή φωτογραφία, όλοι είναι χαρούμενοι. Το κοριτσάκι τρώει και γελάει, ωστόσο η κατάστασή της επιδεινώνεται μέσα σε ώρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και αργότερα αποκαλύπτεται ότι το μωρό είχε πάθει λοίμωξη β-αιμολυτικού στρεπτόκοκκου ομάδας Β.
Η οικογένεια και οι φίλοι διοργανώνουν μία εκδήλωση, «Τα πρώτα γενέθλια της Φλερ», προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για το β-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο ομάδας Β. 
Το δύο μηνών υγιέστατο κοριτσάκι εκείνο το βράδυ κοιμήθηκε κανονικά, χωρίς καμία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο πατέρας της, ξυπνώντας, όταν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά, επιχείρησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο ήταν αργά.
Οι γιατροί που διέγνωσαν το θάνατο του βρέφους, διαπίστωσαν έκλπηκτοι ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι μόλυνσης που ίσως να είχε βοηθήσει τους γονείς να σώσουν το κοριτσάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου