Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσουν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 12 Μαΐου.
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας (ΧΑΡΤΕΣ)Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ποιες περιοχες θα σαρωσει η κακοκαιρια

Αναλυτικά αύριο Κυριακή από αργά το βραδύ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά θα είναι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κατά τόπους.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Από την Τετάρτη κι έπειτα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ακόμη και χιονοπτώσεις.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις oι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. 

Τη νύχτα στα δυτικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. 
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 12 εως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου