Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα οι προτομές των Μακεδονομάχων

Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα οι προτομές των Μακεδονομάχων
Στα αζήτητα παραμένουν οι προτομές των Μακεδονομάχων στην Θεσσαλονίκη που είχαν μετακινηθεί λόγω των έργων του Μετρό. Αν και υπήρχε η δέσμευση από τον δήμο πως θα επέστρεφαν, αυτό ακόμα δεν έχει συμβεί.
Οι προτομές, μεταξύ των οποίων του Καπετάνιου Άγρα και του καπετάν Γέρμα, βρίσκονται στα Σφαγεία ξεχασμένες, όπως από τις εξελίξεις αποδεικνύεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στο θέμα.Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2018, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου εξηγούσε πως «οι προτομές και τα αγάλματα προέρχονται από την πλατεία Μακεδονομάχων στη Θεσσαλονίκη. Πριν 1,5 με 2 χρόνια μετακινήθηκαν από την πλατεία στην αυλή των παλιών σφαγείων γιατί η πλατεία μετατράπηκε σε εργοτάξιο για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση του έργου η πλατεία θα ανακατασκευαστεί και θα επιστρέψουν στη θέση τους ή σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης αν το νέο σχέδιο της πλατείας δεν βολεύει για την τοποθέτηση των προτομών».
Σε νεότερες δηλώσεις της, τον Μάρτιο του 2019, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για το πότε θα τελειώσουν οι εργασίες στο μετρό και το που θα τοποθετηθούν τα αγάλματα, αφότου ολοκληρωθεί το έργο».
Η πλατεία ανακατασκευάστηκε, όμως χώρος για τις προτομές δεν βρέθηκε καθώς προτιμήθηκε η δημιουργία παιδικής χαράς, δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Το newsbomb.gr αναζήτησε την Έλλη Χρυσίδου, εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλο, αυτή τη φορά με την Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά η επικοινωνία μαζί της στάθηκε αδύνατη.
Να σημειωθεί εδώ πως κατά το παρελθόν στις επετείους του Μακεδονικού Αγώνα γίνονταν στην πλατεία Μακεδονομάχων που βρίσκονταν και οι προτομές, οι επίσημες εκδηλώσεις της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου