Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Τοπική Κοινότητα Προμάχων Αλμωπίας : Έλλειψη πόσιμου νερού ,ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΡΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΝΕΡΟ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΣυνεχίζεται το μπάχαλο της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δημήτρη Μπίνου και της ΔΕΥΑ Αλμωπίας .
Η συνεχείς και πολύωρη έλλειψη πόσιμου νερού στην Τοπική Κοινότητα Προμάχων Αλμωπίας ,έχει φέρει τους κατοίκους σε απόγνωση !!! 
Έτσι με ανακοίνωσή τους ,θέτουν ορισμένα ερωτήματα προς  το Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Γεωργίου Χρήστο .

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Τ. Κ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Προς
Δήμαρχο Αλμωπίας
Πρόεδρο ΔΕΥΑ Αλμωπίας
Πρόεδρο Τ. Κ. Προμάχων
Δημοτικούς Συμβούλους (εκ Προμάχων εκλεγέντων).

Όπως ίσως γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες, σε μεγάλο τμήμα του οικισμού μας, παρατηρείται πολύωρη έλλειψη πόσιμου νερού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των οικογενειών μιας κανονικής μικροκοινωνίας.
Οι οχλήσεις των κατοίκων στους αρμόδιους, το μόνο που απέφεραν ήταν κάποιες προγραμματισμένες διακοπές, ώστε το υδραγωγείο να γεμίζει από τις πηγές του βουνού, μιας και η εφεδρική γεώτρηση που δυνδράμει στην υδροδότηση, είναι καμμένη σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας. Λόγω όμως της μεγάλης ζήτησης, το νερό δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα τα μισά σπίτια του οικισμού να μην καλύπτονται και να παρατηρούνται εκνευριστικές και αναπάντεχες διακοπές νερού, αποσυντονίζοντας πλήρως την λειτουργία τους, δοκιμάζοντας τα όρια της υπομονής των κατοίκων.
Η αρμόδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η βλάβη της γεώτρησης θα διορθωθεί σύντομα, χωρίς όμως να ορίσει ακριβή ημερομηνία και οι ημέρες των διακοπών του νερού συνεχίζονται, φέρνοντας τα νεύρα των καταναλωτών στο απόγειό τους.
ΕΠΕΙΔΗ
Η επισκευή της βλάβης, σύμφωνα με ειδικούς που ρωτήσαμε, δεν απαιτεί τόσο χρονοβόρα διαδικασία…
ΕΠΕΙΔΗ
Τα αντανακλαστικά των υπευθύνων θα πρέπει να είναι αστραπιαία, αν θέλουν να λέγονται αποτελεσματικοί…
ΕΠΕΙΔΗ
Είναι εξευτελιστική η συμπεριφορά προς τους κατοίκους του μεγαλύτερου οικισμού της επαρχίας μας…
ΕΠΕΙΔΗ
Άρχισαν προστριβές και διχασμός μεταξύ των κατοίκων των γειτονιών, για να μην σπαταλούν οι μεν το νερό των δε…
ΕΠΕΙΔΗ
Ήδη κάποιοι μιλούν ότι «τιμωρούνται» οι Προμαχιώτες από τη Δημοτική αρχή για την πρόσφατη συμπεριφορά τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές…
ΕΠΕΙΔΗ
«σέρνονται» φήμες ότι κάποιοι πονηροί πειράζουν τις βάνες του υδραγωγείου κατευθύνοντας κατά το δοκούν το πολύτιμο νερό σε γειτονιές που επιθυμούν
ΕΠΕΙΔΗ
Επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και οργή, ελλοχεύοντας ανεξέλεγκτα φαινόμενα…

ΕΡΩΤΑΣΤΕ
Σε τι ενέργειες προβήκατε μέχρι σήμερα για την ταχύτατη διευθέτηση του ζητήματος και τι προτίθεστε να πράξετε ο καθένας σας προσωπικά, ώστε να αποδείξετε ότι τιμάτε την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν οι κάτοικοι, αναδεικνύοντάς σας ως αιρετούς αντιπροσώπους τους στην επίλυση των προβλημάτων και στην διαχείριση των κοινών;
Έχετε κάποιο σχέδιο-μελέτη ώστε τα νερά των πλούσιων πηγών των βουνών να συγκεντρωθούν και να μην χάνονται άσκοπα, με αποτέλεσμα να καταστούν αχρείαστες οι γεωτρήσεις του κάμπου και να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;

Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμη ενέργεια διαφύλαξης των δικαιωμάτων μας στο άμεσο μέλλον

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
(ακολουθούν υπογραφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου