Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών που βιώνουν μια καταστροφική χρονιά - Άμεσα ο ΕΛΓΑ να προβεί στις εκτιμήσεις των μεγάλων ζημιών και να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων”

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών της Πέλλας και της Ημαθίας που βιώνουν μια καταστροφική χρονιά εξαιτίας των έντονων και συνεχόμενων χαλαζοπτώσεων. Άμεσα ο ΕΛΓΑ πρέπει να προβεί στις εκτιμήσεις των μεγάλων ζημιών και να επιταχύνει τις διαδικασίες δίκαιων αποζημιώσεων στους παραγωγούς”. Την παραπάνω δήλωσε έκανε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μετά τις χθεσινές (14/6) χαλαζοπτώσεις σε περιοχές των
Δήμων Σκύδρας και Πέλλας αντίστοιχα.

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας και ενημερώθηκε για την καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε πολλές κοινότητες και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους παραγωγούς της Πέλλας που βρίσκονται στην περίοδο της συγκομιδής. Μάλιστα, μετά από εντολή της κας Αηδονά, κλιμάκιο υπαλλήλων της Π.Ε. Πέλλας θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές ώστε να αποτιμήσει τις ζημίες που, όπως προκύπτει από την πρώτη ενημέρωση είναι σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτική. Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα συνδράμει στα αιτήματα των αγροτών της Π.Κ.Μ. με στοχευμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς.

Τα ζητήματα των επιπτώσεων από το χαλάζι και η κατάσταση που επικρατεί στη διάθεση των προϊόντων (διανομή, τιμές κ.λπ.) θα συζητηθούν στη σύσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης στο Διοικητήριο παρουσία εκπροσώπων φορέων και παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου