Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη βελτίωση των αύλειων χώρων 16 σχολείων σε τρεις Δήμους της Θεσσαλονίκης



Αποτέλεσμα εικόνας για Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη βελτίωση των αύλειων χώρων 16 σχολείων σε τρεις Δήμους της ΘεσσαλονίκηςΣύγχρονες, ασφαλείς και βελτιωμένες συνθήκες για τους μαθητές 16 σχολείων σε τρεις Δήμους της Θεσσαλονίκης διασφαλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την έγκριση των σχετικών παρεμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Οι παρεμβάσεις αφορούν στους
 αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων, όπου τοποθετείται, ενισχύεται και αναβαθμίζεται ο αθλητικός εξοπλισμός, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες προαυλισμού των μαθητών και διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε σχολικές μονάδες των Δήμων Αμπελοκήπων – ΜενεμένηςΚαλαμαριάς καιΝεάπολης – Συκεών και συγκεκριμένα στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, στο 13ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο, στο 11ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο, στο 4ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο, στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο και στο 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Καλαμαριάς και στα 4ο και 10ο Δημοτικό Νεάπολης και 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών.
«Φροντίζουμε να αξιοποιούμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σχολείο και να διασφαλίσουμε για τους μαθητές σύγχρονες συνθήκες τόσο στις αίθουσες, όσο και στις αυλές των σχολικών μονάδων. Σταθερή επιδίωξή μας είναι το σχολικό περιβάλλον να γίνει καλύτερο για τους μαθητές, με τη δημιουργία οικείων και φιλόξενων χώρων μάθησης, δημιουργίας και έκφρασης. Και ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα ίσων ευκαιριών, με διασφάλιση της προσβασιμότητας για τους μαθητές με αναπηρία σε όλους τους χώρους του σχολείου, χωρίς εμπόδια, χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποίηση. Όλα αυτά τα χρόνια ολοκληρώσαμε 54 παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες και σε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, ενώ κατασκευάζουμε και 18 νέα σχολεία σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και τώρα συνεχίζουμε τα έργα και τις παρεμβάσεις μας για την αναβάθμιση των σχολείων με δεκάδες έργα υποδομής, με τις ‘πράσινες αυλές’ και την αναβάθμιση του αθλητικού εξοπλισμού», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων θα αναβαθμιστεί ο αύλειος χώρος του σχολείου, ώστε πρωτίστως να καταστεί προσβάσιμο για άτομα με κινητικές δυσκολίες, αλλά και να βελτιωθούν οι υφιστάμενες υποδομές ως προς τις δυνατότητες άθλησης και να ενισχυθεί ο θεσμός του «ανοιχτού σχολείου», με αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων. Θα κατασκευαστούν ράμπες στη συνολική έκταση της αυλής, θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας για άτομα με αναπηρία και θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε όλοι οι χώροι και ο εξοπλισμός να είναι προσβάσιμος από τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, θα δημιουργηθεί πολυγήπεδο, κατάλληλο για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και χάντμπολ και θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων άθλησης.
Στον αύλειο χώρο των 11 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καλαμαριάςθα γίνουν παρεμβάσεις για την ασφαλή άθληση των μαθητών, θα βελτιωθεί ο υφιστάμενος και θα τοποθετηθεί νέος αθλητικός εξοπλισμός στα γήπεδα των σχολείων.
Στις σχολικές μονάδες της Νεάπολης και των Συκεών θα βελτιωθούν και θα τροποποιηθούν οι αυλές, με παρεμβάσεις ενίσχυσης του αθλητικού εξοπλισμού και βελτίωσης της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου